Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

10. DORF festival: Daft Punk premijera na Cresu

20.06.2016. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/FestivalDORF

Deseti Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održati će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.

Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.srpnja biti osim projekcija organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana 4 filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala 21.-24. srpnja. u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati 12.-13.kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je 26.-27.kolovoza organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.

Ljetno DORF izdanje otvoriti će 7. srpnja ekskluzivna regionalna premijera filma Oslobođeni Daft Punk (Daft Punk Unchained), autora Hervea Martina Delpierrea (Francuska). Radi se o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk. Autor prati genijalni dvojac od samih početaka, kroz impresivan razvoj glazbene i poslovne karijere. Sniman 2 godine, film nas vodi u samo srce svijeta neobičnog dvojca, brižljivo skrivenog od javnosti u potrazi za neovisnošću i slobodom. Uz brojne glazbenike i zvijezde(Kanye West, Pharrell Williams, Skrillex, Nile Rodgers…) film obiluje i odličnom glazbom te zanimljivim arhivskim materijalima.

U okviru OFF DORF programa, u 3 dana posjetitelji će nakon projekcija moći vidjeti nastupe NT Wave, DJ Smeđeg Šećera i DJ Vuka. Organizirana je promocija zanimljive Enciklopedije o domaćim duo bandovima autora Dragana Vukovića, novinara i promotera. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta.

U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirana je izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića, za učenike osnovnih škola.

Oslobođeni Daft Punk

Oslobođeni Daft Punk je prvi dokumentarni film o pop kulturnom fenomenu, dvojcu koji je obilježio suvremenu glazbu, prodao 12 miliona albuma diljem svijeta i osvojio 7 Grammy nagrada. Kroz uspješnu karijeru Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo odbijali su kompromis i nametnute kodove show businessa. Uspješno su zadržali kontrolu nad svakim detaljem kreativnog procesa. U doba globalizacije i društvenih mreža, rijetko se pojavljuju u medijima i ne pokazuju lice.

Ovaj film istražuje njihovu revoluciju, otkriva ih kao dosljedne i inteligentne kreativce – od prvog nastupa u školi u Parizu pa do trijumfa u Los Angelesu na dodjeli 5 Grammy nagrada, za album Random Access Memories 2014.godine. Između fikcije i stvarnosti, budućnosti i prošlosti, čarolije i tajne, Roboti su stvorili jedinstven svijet. Film kombinira rijetke arhivske snimke sa ekskluzivnim razgovorima najbližih suradnika o svim fazama karijere (Pharell Williams, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Michel Gondry…)

DORF za 10.rođendan poklanja ekskluzivnu projekciju u Ljetnom kinu Cres 7.7. od 21:30 sati.

REGIONALNA SELEKCIJA DORF 2016

NE PADAM NA KOLJENO (Ne grem na koleno)/You won’t bring me to my knees

T: 51′

R:Dušan Moravec i Miha Šalehar, Slovenija

P: TV Slovenija (2015)

LIMUNOVO DRVO/The Lemon Tree

T: 70′

R:Branko Radaković, Srbija

P: Branko Radaković (2015)

SLAGALICA (SLOZUVALKA)/The Puzzle

T: 37′

R:Aleksandar Koviloski, Makedonija

P: Urban Institute (2015)

PRIČA O GRUPI EVA BRAUN/The Story Of The Band Eva Braun

T: 79′

R:Robert Bukarica, Srbija

P: StudAVP-Tempus project/Academy of Arts in Novi Sad (2016)

 

SAV TAJ JAZZ/All That Jazz

T: 35′

R:Robert Lisjak, Hrvatska

P:Centar za kulturu Čakovec (2015)

 

SENAD SIJARIĆ: ABC SHOCK

T: 30′

R:Senad Sijarić, Hrvatska

P: Pulska filmska tvornica (2015)

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari