Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Illectricity Festival: Spoj glazbe i vizualnih umjetnosti od 4. do 12. prosinca u Zagrebu

20.11.2015. Ziher.hrFoto: Press

Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala, jedinog zagrebačkog audio-vizualnog festivala, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna, a sve se odvija od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu.

Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine slovi za jedan od najvažnijih glazbenih događaja dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica i brojnih popratnih sadržaja.

Illectricity uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. Festival i ove godine predstavlja bogati glazbeni program, a poznata su glavna imena glavne večeri festivala koja je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Foto: Press

Foto: Press

U Zagreb premijerno dolazi Emika. Talentirana producentica nakon studija oblikovanja zvuka i upijanja utjecaja s rastuće dubstep scene u Bristolu, preselila se u Berlin i upustila u svijet techna. Provela je četiri godine radeći kao inženjer zvuka u sjedištu poznatog programa Native Instruments da bi se nakon toga otisnula u samostalnu karijeru, potpisala je za poznatu Ninja Tune etiketu i izdala dva sjajna albuma “DVA” i “Emika”. 2014. pokrenula je Emika Records u potrazi za samostalnošću, a to je izrodilo treće izdanje “DREI” koje prati i album remixeva. Surađivala je s imenima kao što su Brandt Brauer Frick Ensemble, Marcel Dettmann, Pinch, Jimmy Edgar i Tommy Four Seven, a najnoviji projekt je Kickstarter kampanja “How To Make A Symphony”. Emika je na putu stvaranja svoje prve simfonije inspirirane elektroničkom glazbom, bassom, jekom i sopranisticom koja je muza. Emika je u rideru tražila mikrofon što znači da ju u Zagrebu gledamo u netipičnom DJ setu.

Foto: Press

Foto: Press

Jedan od centara elektroničke glazbe je Dimensions Festival koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Svjetski poznati festival svake godine dovodi najbolje od aktualnih i legendarnih imena i vodi nas na putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe. Dimensions Soundsystem je kolektiv četvero DJ-eva koji razumiju što znači festival i povezani su s korijenima i nastankom Dimensionsa. David Martin, Andy Lemay, Noah Ball i Simon Scott prezentiraju zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća. Od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema.

Foto: Press

Foto: Press

Svima se priključuju CFSN DJs, jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe čiji će član Foil imati svoj premijerni live nastup, kao i pobjednik Nucomers natječaja.

Illectricity festival se otvara uz program Soundclash koji će se održati u petak, 4. prosinca u Sirupu, kada će se za naklonost na plesnom podiju boriti različiti DJ kolektivi. Uz bogat program radionica i popratnog sadržaja Illectricity donosi spoj zabave i edukacije koji će obilježiti prosinac u Zagrebu.

Ulaznice za Soundclash su 30 kuna u pretprodaji, a 40 na ulazu. Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji, 75 kuna na ulazu.

Ograničen broj festivalskih ulaznica dostupan je po cijeni od 85 kuna, a sve je u prodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari