Glazba

Aljoša Jurinić napokon u Lisinskom!

Foto: facebook.com/ alyopiano
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nakon iznimnog uspjeha mladog Aljoše Jurinića na prestižnom natjecanju u Varšavi ove godine i maestralnog koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu prepunom emocija i publike željne pružiti podršku istinskom talentu i uživati u predivnim skladbama, napokon je na red došao i Lisinski.

Lisinski koji već neko vrijeme definitivno nije sinonim dobre muzike i kulture, a štoviše, Lisinskom treba ovaj koncert. Čudom se čudimo koji su sve „izvođači“ prošli kroz poznatu nam dvoranu u zadnjih par godina, ali bilo bi nesmotreno zanemariti činjenicu da to više odražava razinu interesa pučanstva za, nazovimo to uvjetno glazbom koja zahtijeva veći angažman od slušatelja (iako ne nužno), a ne zaokret u poslovanju uprave, iako je istina vjerojatno negdje u sredini. Međutim, svima je jasno kako se ne živi od kulture, pogotovo ne ovdje.

Stoga još više raduje koncert Aljoše Jurinića i nagrađivanog australskog dirigenta Daniela Smitha u četvrtak 10.12. Na programu Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a su Simfonijski andante Franje Dugana, 1. koncert za klavir i orkestar F. Chopina, 25. simfonija W. A. Mozarta i Rumunjski koncert G. Ligetija.

Ukoliko već nemate kartu v žepu ili vas sve navedeno nimalo ne raduje, utoliko imate vremena pregledati isječke sa spomenutog natjecanja i nadoknaditi propušteno idući četvrtak.

Cijena ulaznica je 40 i 60kn, a izravni prijenos koncerta je na HR3.

Be social

Komentari