novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Glavna večer Illectricity Festivala večeras u klubu Boogaloo

Vrijeme čitanja: 2 minute

Illectricity Festival, koji je u desetak dana Zagreb upakirao u audio-vizualne umjetnosti, bliži se vrhuncu, a na rasporedu ostaje još završna večer koja će se održati večeras u zagrebačkom klubu Boogaloo, ove subotu 12. prosinca.

Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine, koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj publici, u suradnji s Burn energetskim pićem predstavlja sjajan program. Nakon odličnog Sound Clasha u Sirupu, radionice Illektroničke glazbe, kao i one Bring Your Own Beamer, Nucomers večeri koja je okrunila Anu Antonovu kao mladu nadu clubbinga, te Videoskop Guerrile koja je pokazala VJ umjetnost, na red je došao vrhunac festivala.

Main night Illectricity Festivala je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo od 23:30. U Zagreb premijerno dolazi Emika u DJ varijanti. Talentirana producentica nakon studija oblikovanja zvuka i upijanja utjecaja s dubstep scene u Bristolu, preselila se u Berlin i upustila u svijet techna. Radila je kao inžinjer zvuka za Native Instruments, a nakon toga se otisnula u samostalnu karijeru, potpisala za poznatu Ninja Tune etiketu i izdala dva sjajna albuma “DVA” i “Emika”. 2014. pokrenula je Emika Records, a to je izrodilo treće izdanje “DREI” koje prati i album remixeva. Surađivala je s imenima kao što su Brandt Brauer Frick Ensemble, Marcel Dettmann, i Tommy Four Seven, a najnoviji projekt je stvaranje simfonije inspirirane elektroničkom glazbom, bassom i jekom.

Jedan od centara elektroničke glazbe je Dimensions Festival koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema čiji kolektiv DJ-eva prezentira zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća, od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova.

Zagrebački producent Koolade, jedan je od nekolicine odgovornih za bujanje domaćeg hip-hopa, a suradnje ne ostvaruje samo u Hrvatskoj i regiji, s imenima kao što su Edo Maajka, Tram 11, El Bahattee, Bolesna Braća, Frenkie ili Wikluh Sky, nego i u inozemstvu. Najpoznatija suradnja je ona s Masta Aceom na stvari “Beautiful”, ali i s mnogim legendarnim imenima hip-hopa kao Ghostface Killah, Diamond D, Sean Price, Tony Touch ili Xzibit. U zadnje vrijeme posvećuje se više vlastitim izdanjima, beats sceni, i svim podžanrovima. U sklopu nastupa predstavit će glazbu s još neobjavljenih EP-a i nekoliko traka sa svojih instrumentalnih EP-a. Stilski tu ima svega – instrumental beats, future hip-hop, naznake trapa, future soula i funka.

Svima se priključuju CFSN DJs, organizatori festivala i jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe. Njihov će član Foil, koji vuče utjecaje iz techno, ranog dubstep, deep house i dub techno žanrova, imati svoj premijerni live nastup. Večer otvara i pobjednica Nucomers natječaja Ana Antonova, a za vizuale se brinu LIIK, LiteMotif, ONOXO.

After party glavne večeri Illectricity Festivala se održava u Sirupu, a nastupit će Emir iz Deep’n Out ekipe, Brogy, CFSN DJs-i, a i iznenađenja su uvijek moguća.

Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji sve do 23 sata, a 75 kuna na ulazu. Ulaznice za After Party su 30 kuna, a posjetiteljima Main Nighta ulaz je slobodan.Sve ulaznice su u pretprodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

Organizator Illectricity Festivala je Confusion – udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na: http://www.illectricity.com/, http://www.facebook.com/illectricity te www.instagram.com/illectricity.

Be social

Komentari