novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Justin Bieber stiže u Arenu Zagreb

Foto: Facebook.com/JustinBieber
Vrijeme čitanja: 2 minute

Trenutno najveća pop ‘zvijezda’ – Justin Bieber puni usta i bespuća hrvatskog interneta svojom svjetskom turnejom Purpose koja nosi ime zadnjeg studijskog uratka. Za one koji još nekim čudom nisu čuli, Zagreb mu se nalazi na popisu gradova koje će posjetiti.

Nakon objave latino pačeta (koje nažalost nikada nije evoluiralo u labuda  – u glazbenom smislu) E. Iglesiasa koji također dolazi u Zagreb, iskreno se nadamo da ovo nisu jedina velika svjetska imena koja će nas posjetiti u 2016.

Četvrtim studijskim albumom “Purpose” Justin Bieber pridobio je neke nove fanove. Plesno, šareno i zarazno, te hipsterski popastično su se What Do You Mean, Where Are You Now, Sorry i I’ll Show You uvukle na radio postaje, partyje, ringtonove u tramvaju, bakine božićne čestitke i ostatak sive svakodnevice.

Skrillex je preuzeo producentsku palicu i time kao da je najavio preokret u svemu što smo do sada mogli vezivati uz zvuk Justina Biebera. Na putu prema sazrijevanju ova kanadska planetarno popularna zvijezda novim albumom silno se trudi pokazati kako je odavno prerastao dječje cipele. Medijski prostor koji zauzima izaziva brojne kontroverze, a Selena Gomez šuti.

Nešto se u vama trznulo bilo da sramežljivo štujete osamsto puta usporenu verziju pjesme Smile koja zvuči kao predivno i sanjivo post rock blaženstvo ususret zalasku sunca na plaži koju je svijet zaboravio ili zaista uživate u novom albumu “Purpose”. Možda je to bio lagani moždani udar izazvan činjenicom da će Arenom 9. studenog sljedeće godine zavladati Belieber groznica. Ipak nekima je taj ‘moždani udar’ bio izazvan uzbuđenjem, onim drugima izgleda gnušanjem. Glazba je glazba, pa svejedno se ljudi oko tog Justina dijele kao na HDZ i SDP, crno ili bijelo, cajke ili alternativu što je zapravo smiješno. Ako ideja ovog posjeta zaživi do studenog, biti će zanimljivo popratiti događanje iz mnogo, manje ili više utemeljenih razloga. Na kraju krajeva, i na glazbu Justina Biebera na neki način možemo gledati kao na špic papke. Svi ih mi imamo u nekom lijevom ormaru, ali malo je onih koji će ih i danas nositi. Zašto? Zato jer se, hvala nekome gore, trendovi mijenjaju.

Detalji oko cijena ulaznica i ostalih pojedinosti očekuju se uskoro.

 

Be social

Komentari