Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Justin Bieber stiže u Arenu Zagreb

16.12.2015. Helena KezerićFoto: Facebook.com/JustinBieber

Trenutno najveća pop ‘zvijezda’ – Justin Bieber puni usta i bespuća hrvatskog interneta svojom svjetskom turnejom Purpose koja nosi ime zadnjeg studijskog uratka. Za one koji još nekim čudom nisu čuli, Zagreb mu se nalazi na popisu gradova koje će posjetiti.

Nakon objave latino pačeta (koje nažalost nikada nije evoluiralo u labuda  – u glazbenom smislu) E. Iglesiasa koji također dolazi u Zagreb, iskreno se nadamo da ovo nisu jedina velika svjetska imena koja će nas posjetiti u 2016.

Četvrtim studijskim albumom “Purpose” Justin Bieber pridobio je neke nove fanove. Plesno, šareno i zarazno, te hipsterski popastično su se What Do You Mean, Where Are You Now, Sorry i I’ll Show You uvukle na radio postaje, partyje, ringtonove u tramvaju, bakine božićne čestitke i ostatak sive svakodnevice.

Skrillex je preuzeo producentsku palicu i time kao da je najavio preokret u svemu što smo do sada mogli vezivati uz zvuk Justina Biebera. Na putu prema sazrijevanju ova kanadska planetarno popularna zvijezda novim albumom silno se trudi pokazati kako je odavno prerastao dječje cipele. Medijski prostor koji zauzima izaziva brojne kontroverze, a Selena Gomez šuti.

Nešto se u vama trznulo bilo da sramežljivo štujete osamsto puta usporenu verziju pjesme Smile koja zvuči kao predivno i sanjivo post rock blaženstvo ususret zalasku sunca na plaži koju je svijet zaboravio ili zaista uživate u novom albumu “Purpose”. Možda je to bio lagani moždani udar izazvan činjenicom da će Arenom 9. studenog sljedeće godine zavladati Belieber groznica. Ipak nekima je taj ‘moždani udar’ bio izazvan uzbuđenjem, onim drugima izgleda gnušanjem. Glazba je glazba, pa svejedno se ljudi oko tog Justina dijele kao na HDZ i SDP, crno ili bijelo, cajke ili alternativu što je zapravo smiješno. Ako ideja ovog posjeta zaživi do studenog, biti će zanimljivo popratiti događanje iz mnogo, manje ili više utemeljenih razloga. Na kraju krajeva, i na glazbu Justina Biebera na neki način možemo gledati kao na špic papke. Svi ih mi imamo u nekom lijevom ormaru, ali malo je onih koji će ih i danas nositi. Zašto? Zato jer se, hvala nekome gore, trendovi mijenjaju.

Detalji oko cijena ulaznica i ostalih pojedinosti očekuju se uskoro.

 

Komentari