novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 23/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Hohoho ljubitelji kulturnih poklona,

Još malo i čeka me najzaposlenija noć ove godine. Prije nego što se spustim niz dimnjake kuća i podijelim poklone svoj dobroj djeci svijeta, imam još ponešto za svoje Ziheraše.

Danas su na redu ljubitelji filma, i to prvenstveno oni koji najviše uživaju u dobrom dokumentarcu. Uz pomoć mojih prijatelja iz DokuKina KIC najzagriženijim ljubiteljima sedme umjetnosti poslat ću po jedan DVD kako bi ga mogli pogledati sa svojim bližnjima. Pitate se koji su se to filmovi sakrili iza šarenog papira?

Došapnula mi je filmska redakcija da je riječ o ponajboljim dokumentarnim filmovima iz ove (uskoro nam istekle) godine, a među njima je i kontroverzni film o Edwardu Snowdenu Citizenfour. Tu su i Gangster te voliza kojeg su mi sami autori javili da je riječ o ljubavnoj priči 21.stoljeća, ali i U podrumu – film koji razotkriva sve ono što volite radite kada nitko ne gleda. Posljednji među njima je u U potrazi za Felom za kojeg sam načuo da ga mnogi Ziheraši vole pogledati.

Zamolili su me prijatelji s Zihera da sve vas zaljubljenike u dokumentarizam pozovem i da pratite rubriku Dokukutak gdje se svake subote može pronaći poneko zanimljivo štivo za vas.

Pišite mi koji biste od ovih filmskih poklona vi voljeli dobiti pod svoj bor (izaberite jedan od DVD-ova navedenih filmova) i s kim ćete ga u ove zimske dane pogledati! Za sudjelovanje u današnjem darivanju potrebno je, kao i uvijek, podijeliti (sherati) današnju adventsku objavu sa Ziherovog Facebook profila ispod koje u komentarima ostavljate svoja pisma te lajkati Ziher ako već niste.

Veselim se čitanju  vaših pisama u večernje sate, a ja ću se vama javiti kao i svaki dan do sada – u 22 sata.

Voli vas vaš Djedica Mraziherić

23 kalendar

Be social

Komentari