Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Vizart

Uskoro po dozu kulture i u BAZU

25.01.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/events
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zagreb će od 28. siječnja biti bogatiji za još jedan prostor namijenjen umjetničkim i društvenim događajima. Novi prostor pod nazivom „BAZA“ smjestio se u Adžijinoj 11 na zagrebačkoj Trešnjevci. Prostor na navedenoj lokaciji je udruženju BLOKdodijeljen putem javnog natječaja nakon 15 godina rada. Osim što je naziv prostora poprilično catchy, on zapravo definira što će taj prostor nuditi i predstavljati budućim posjetiteljima. Prema tome, BAZA je osmišljena kao programsko-radni prostor koji će se ponajviše fokusirati na produkciju suvremene umjetnosti, edukaciju i aktivizam. Kao mjesto proizvodnje, u BAZI ćete imati prilike vidjeti umjetnička djela, ali bit će govora i o samom nastajanju  kao i o uvjetima istog procesa.

Ukoliko želite od samih početaka pratiti razvoj ovog prostora, u kalendar si pribilježite 28. siječnja kada će se u 19 sati prostor i otvoriti. BAZA će započeti s radom uz promociju trogodišnjeg (2013.-2015.) kataloga kao zadnjeg izdanja UrbanFestivala pod nazivom „Natrag na trg!“. Promociju prati i dokumentacijska izložba koja okuplja izbor iz materijala proizišlih iz umjetničkih produkcija i radova iz postprodukcijske faze festivala. Izložbu je moguće posjetiti sve do 20. veljače 2016. godine. Osim umjetničkih radova produciranih tijekom tri festivalske godine, katalog donosi tekstove Nine Gojić, Sanje Horvatinčić, Davora Konjikušića, Branimire Lazarin, Stefana Treskanice, Iče Vidmara, Nikole Vukobratovića i Vesne Vuković, a dizajn potpisuju Dario Dević i Hrvoje Živčić.

Na otvorenju će govoriti i poneki sudionici UrbanFestivala 13: umjetnici Davor Konjikušić, Selma Banić, Miloš Miletić i Mirjana Radovanović iz umjetničke organizacije KURS, povjesničarka umjetnosti Sanja Horvatinčić te već spomenuti autori vizualnog identiteta festivala, Dario Dević i Hrvoje Živčić.

Ako ne stignete na samo otvorenje, radno vrijeme BAZE bit će od 10 do 19 sati (od utorka do petka) te od 10 do 14 sati (subotom), kada ćete moći pratiti redovni program „Mikropolitike“ te novi program „Umjetnici za kvart“ čiji je cilj usmjeriti djelovanje na kvart kao neposredno okruženje te na njihove stanovnike s namjerom produkcije umjetnosti.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Komentari