novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Žanrovski mash-up Good Vibrationsa: Tobogan, Rokambol, Portman i DrBonito

Foto: facebook.com/ Good Vibrations
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jubilarno 20. izdanje Good Vibrationsa ponudit će ovu srijedu mali žanrovski mash up. Tom prigodom u Vintage Industrial Baru zasvirat će Tobogan, Rokambol, Portman i DrBonito!

TOBOGAN je psychodelic dance bend osnovan 2007. godine. Ono što je počelo kao solo nastup polako je preraslo u ansambl koji se, uz česte izmjene i zamjene članova, na kraju formirao u kvartet. Iako je oprema koja se koristi u svrhe istraživanja vrlo poznata i standardna, poput gitare, bubnjeva, basa i klavijature, korištenje tih instrumenata je ipak pomalo nekonvencionalno. Tako gitara djeluje poput nekog perkusivnog i vrlo atmosferičnog instrumenta, dok bas, spojen kroz različite procesore, daje potporu u dubokim frekvencijama koje tresu i najtvrđe temelje. Klavijature i sintisajzeri drže harmonijski kostur u čvrstim i stabilnim odnosima što na kraju ostavlja mjesto za bubnjeve koji, uz pomoć poznatih ritmova iz svijeta elektronike, signaliziraju i daju smjer cijelom sastavu. Tobogan čine Silvio Bočić – bubnjevi, Konrad Lovrenčić – bas, NT Wave – gitara i Toni Starešinić – klavijature.

PORTMAN je nastao je 2004. godine kao peteročlani metal band stvorivši vlastiti prepoznatljivi stil u instrumentalnom rocku s čestim promjenama ritmova i elementima indie i stoner-rocka. Portman iza sebe imaju na stotine live nastupa unutar i izvan Hrvatske, a izdali su dva albuma i jedan demo uradak. Debitantsko izdanje “Pereskesije” su izdali 2009. godine i to za američki label Lady Records, dok je posljednji album iz 2013. godine, “The Man Who Carries A Light”, osim za tu američku kuću izašao i za domaći label Klub dostava zvuka iz Orahovice.

Zagrebačka “bienalle pop” grupa ROKAMBOL je logičan nastavak solo “Rokambol” projekta koji je snimio album “Zajedno” krajem 2013., i kao takav snima drugi album u “Kramasonik” studiju s kojeg su već predstavljene dvije numere.Postavu čine: Rokambol-gitara,vokal,Tena Novak-violina,vokal,Miro-vibrafon, Marko Rukavina-kontrabas,Neša i Jelena-udaraljke i vokali.Gaje slobodan,impro pristup unutar klasičnog pop obrasca i pri tom se dobro zabavljaju.

DrBONITO je DIY priča o grupi prijatelja, istinskih zaljubljenika u glazbu koji svoje skladbe često nazivaju samo nusproduktom njihovog druženja. Bend je osnovan krajem 2014. godine, a čine ga Tomislav Vladislavić na bubnju, Mario Mesarić na bassu, Ante Mucić na gitari, te Matija Mamuča kao potpora s druge strane miksera. Pjesme benda teško se svrstavaju u jedan žanr, a oni sami se vole nazvati transžanrovskim. Do sada su objavili jedan EP pod nazivom DrBonito – Recording Session, na kojem se nalaze četiri boje-pjesme.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta će koštati 30 kuna. Početak programa je u 20:30h.

Be social

Komentari