novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Nagrade

Dijelimo upade za Bitipatibi, Teen Daze i Chew the Fat

Foto: facebook.com/ctf.croatia
Vrijeme čitanja: 2 minute

Vikend zaljubljenih je pred nama, a vi još uvijek niste smislili dejt na koji ćete povesti svoju voljenu osobu? Ne očajavajte, Ziher je tu da vam pomogne. A imamo i riješenje za sve vas koji ne planirate provesti vikend s voljenom osobom, već se jednostavno želite zabaviti na nekom dobrom koncertu. Ziher vam nudi jedno od sljedeća tri događanja.

Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi nastupit će u Tvornici kulture u petak, 12. veljače. Bitipatibi su nastali 2009. godine, no ubrzo nakon izlaska prvog albuma “Lešnici divlji” prestaju s radom. Na scenu se vraćaju u svibnju 2015. godine u nešto izmijenjenom sastavu, a u Tvornici planiraju izvesti album prvijenac u cijelini uz nekoliko potpuno novih pjesama. Bend čine vokal i klavijaturistica Una Gašić, gitarist Ivan Skopulovič, bubnjar Danilo Luković (Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i basist Dragan Mihajlović. Uz Beograđane će nastupiti i kantautor Denis Katanec, ulaznice su u pretprodaji 30 kn, a na ulazu će biti 40 kn.

Svoju bolju polovicu možete u subotu, 13. veljače, odvesti u klub Sirup i s njom/njim dočekat Valentinovo uz specijalno izdanje programa Chew the Fat! DMT-u i Yeshu ovog će se puta pridružiti Diyala, Filip Motovunski i MC Tone Tuoro, a za vizualni će se dio programa pobrinuti Polygon. Kažu da će vrtjeti žanrove poznate pod imenima drum’n’bass, grime, rap i trap. Party starta u 23 sata, ulaz je do 00:30 30 kuna, a poslije toga bit će 40.

Vikend će zaključiti još jedan koncert u Tvornici kulture. U nedjelju, 14. veljače, dolazi Teen Daze, perspektivni mladi producent iz Kanade koji se proslavio preko kanala Majestic Casual. Nakon više od 30 demo izdanja, 2015. je snimio album „Morning World“ u analognom studiju svog glazbenog uzora Johna Vanderslicea Tiny Telephone u San Franciscu. Kroz jedanaest pjesama plovi između indie, soul, r’n’b i sličnih zvukova s upečatljivom dozom elektronike, a njegove sanjive i melodične pjesme savršena su zvučna kulisa za Valentinovo. Uz Teen Daze će nastupiti i zagrebački duo Side Project. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti za 45 kuna, dok ćete na ulazu morati izdvojiti 60 kuna.

S obzirom na našu općepoznatu darežljivost, Ziher je za svoje vjerne čitatelje pripremio 2×2 ulaznice za sva tri navedena događanja. Posjetite našu Facebook stranicu, pronađite ovu objavu i komentar jednostavno napišite želite li se ovog vikenda ljubiti na koncertu Bitipatibi, Teen Dazea ili na partyju Chew the Fat. Možete i tagirate osobu s kojom se namjeravate ljubiti, no nije nužno, bit ćemo diskretni u tom pogledu.

Be social

Komentari