Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Kazalište Žar ptica ima novu predstavu simboličnog naslova: “Bajka o Žar ptici”

08.03.2016. Tim HrvaćaninFoto: zar-ptica.hr

U Gradskom kazalištu Žar ptica ove će se subote, 12. ožujka, održati premijera simboličnog naslova “Bajka o Žar ptici”. Tekst, režiju i dramaturšku obradu predstave potpisuje redateljica Ivica Boban. “Bajka o Žar ptici” utemeljena je na  elementima jedne od najstarijih indoeuropskih predaja prisutne i danas u mnogim kulturama. Žar ptica poznata je pod različitim nazivima: Feniks, Firebird – vatrena ptica na engleskom, l’Oiseaux de feu – ptica vatre na francuskom, Fenice na talijanskom, a zovu je još i Rajskom  pticom jer leti visoko, prekrasno pjeva i simbolizira let duše!

Priča iz dalekog kraljevstva, u kojem je stari kralj naredio svojim sinovima da pronađu prekrasnu pticu zlatnog perja koja je odletjela iz njihova vrta, djeci će otkriti zašto je Žar ptica simbol ljubavi, dobrote i ponovnog rađanja. Prepoznati Žar pticu u samome sebi tajna je svakog uspjeha i ostvarenja. “Bajka o Žar ptici” govori o pobjedi dobra nad zlom, o potrazi, putovanju i sazrijevanju, o strahu i hrabrosti, o ljubavi i prijateljstvu. Redatejica ističe i da predstava govori i o fenomenu kazališta koje se, kao i feniks ptice, sa svakom predstavom rađa, ostvaruje i umire, da bi se s novom predstavom ponovno rodilo i obnovilo.

Foto: zar-ptica.hr

Foto: zar-ptica.hr

Ravnateljica GK Žar ptica Marija Sekelez svoju je Žar pticu bez sumnje odavno prepoznala u sebi. Njena ju je Žar ptica vodila svih ovih 16 uspješnih godina koliko je provela kao ravnateljica tog kazališta. Ova je predstava stoga simbolična i znakovita naslova jer je riječ o posljednjoj premijeru u njenom ravnateljskom mandatu i apsolutna kruna jedne veoma uspješne karijere.

U predstavi glume Berislav Tomičić, Ivan Čuić, Matija Šakoronja, Mateo Videk, Ivana Boban, Zoran Pribičević, Ante Krstulović, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Romano Nikolić i Vini Jurčić. Za raskošnu scenu zaslužne su scenografkinja Zdravka Ivandija i kostimografkinja Sandra Dekanić. Koreografiju potpisuje Blaženka Kovač Carić, a glazbu Damir Šimunović. Predstava traje 70 minuta i namijenjena je djeci starijoj od 7 godina.

Foto: zar-ptica.hr

Foto: zar-ptica.hr

(Visited 184 times, 1 visits today)

Komentari