Vizart

Izložba na cesti i ove godine na Maksimiru

izložba na cesti
Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Partnerski projekt Centra za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (ALU) Izložba na cesti nastavlja se i ove godine, te predstavlja radove studenata ALU. Na prostoru pločnika Maksimirske ceste, nasuprot glavnog ulaza u Park Maksimir u likovnoj akciji oslikano je 19 panoa površine 2×3 metra. Paneli su međusobno povezani temom životinja.

„Akcija oslikavanja panela na ulazu u park Maksimir postala je prava tradicija Akademije likovnih umjetnosti. Svake godine studenti Akademije imaju zadatak naslikati životinju po vlastitom izboru, u vlastitom izričaju. Kao rezultat rada svakog studenta pojedinačno su zasebna likovna djela, no kad pogledate sve radove u nizu, kakvi i jesu, namijenjeni tome da i u prolazu možete u njima uživati, nastaje kontinuirana impresivna cjelina. Ove godine prvi puta sudjelujem u projektu i imam odlična iskustva s istog. Za motiv rada odabrala sam guštera iz jednostavnog razloga – volim ih! Nadam se sudjelovanju i sljedeće godine.“ Iva Miloloža, studentica 3. godine nastavničkog odsjeka ALU

Službeno otvorenje Izložbe na cesti bit će u sklopu otvaranja prve izložbe u GalerijiCentra“ u prostorima Centra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18.


Be social

Komentari