Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Dvosmislenost kruga u bestijarumu Roberta Jozića

27.01.2017. Ziher.hrFoto: Press

Večeras, 27. siječnja, s početkom u 19 sati, u Laubi – Kući za ljude i umjetnost službeno se otvara izložba radova Krdo, akademskog kipara Roberta Jozića.

Sama izložba dio je serije Hrvatska umjetnost danas, koja za cilj ima predstavljanje i prezentiranje aktualne umjetničke scene i produkcije. Otvorenje će bit popraćeno Laubatalkom koji već tradicionalno moderira kustos Mario Guček Andromak.

Foto: Press

Svaka zajednica ima svoje oblike preživljavanja i obrane, tako zajednica, tj. krdo gnuova u određenim životnim situacijama, kada se nađu u opasnosti, stvaraju krug. Tim činom oni postaju jači, zajedništvo je ono što ih čini sposobnima. Ukoliko sustav ne funkcionira, gnuovi bivaju oslabljeni. Umjetnik se u ovom slučaju poslužio upravo gnuovima kao inspiracijom i metaforom za ljudsko društvo.

U današnjem, suvremenom svijetu čovjek se sve više prilagođava vlastitim potrebama i u konačnici zaboravlja funkcionirati unutar cjeline, zaboravlja kako je to biti dio nečega te u konačnici ostaje sam. Unatoč divljoj i surovoj prirodi životinja, ponekad se treba ugledati u njih da bismo se istinski vratili nekim temeljnim načelima življenja, da bismo bili dio kolektiva i u najgorim i najstrašnijim trenucima, bili najjači.

Foto: Press

Robert Jozić (1978.), član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu. Diplomirao je kiparstvo na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a 2010. godine upisuje doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Slavomira Drinkovića. Osim samostalnih izložbi u Splitu, Kaštel Lukšiću, Šibeniku i Makarskoj, sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama.

Radno vrijeme Laube je radnim danom od 14 do 22 sata, a na dan otvorenja do ponoći.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari