Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Vizart

Dvosmislenost kruga u bestijarumu Roberta Jozića

27.01.2017. Ziher.hrFoto: Press

Večeras, 27. siječnja, s početkom u 19 sati, u Laubi – Kući za ljude i umjetnost službeno se otvara izložba radova Krdo, akademskog kipara Roberta Jozića.

Sama izložba dio je serije Hrvatska umjetnost danas, koja za cilj ima predstavljanje i prezentiranje aktualne umjetničke scene i produkcije. Otvorenje će bit popraćeno Laubatalkom koji već tradicionalno moderira kustos Mario Guček Andromak.

Foto: Press

Svaka zajednica ima svoje oblike preživljavanja i obrane, tako zajednica, tj. krdo gnuova u određenim životnim situacijama, kada se nađu u opasnosti, stvaraju krug. Tim činom oni postaju jači, zajedništvo je ono što ih čini sposobnima. Ukoliko sustav ne funkcionira, gnuovi bivaju oslabljeni. Umjetnik se u ovom slučaju poslužio upravo gnuovima kao inspiracijom i metaforom za ljudsko društvo.

U današnjem, suvremenom svijetu čovjek se sve više prilagođava vlastitim potrebama i u konačnici zaboravlja funkcionirati unutar cjeline, zaboravlja kako je to biti dio nečega te u konačnici ostaje sam. Unatoč divljoj i surovoj prirodi životinja, ponekad se treba ugledati u njih da bismo se istinski vratili nekim temeljnim načelima življenja, da bismo bili dio kolektiva i u najgorim i najstrašnijim trenucima, bili najjači.

Foto: Press

Robert Jozić (1978.), član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu. Diplomirao je kiparstvo na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a 2010. godine upisuje doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Slavomira Drinkovića. Osim samostalnih izložbi u Splitu, Kaštel Lukšiću, Šibeniku i Makarskoj, sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama.

Radno vrijeme Laube je radnim danom od 14 do 22 sata, a na dan otvorenja do ponoći.

Komentari