Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Vizart

Dvosmislenost kruga u bestijarumu Roberta Jozića

27.01.2017. Ziher.hrFoto: Press

Večeras, 27. siječnja, s početkom u 19 sati, u Laubi – Kući za ljude i umjetnost službeno se otvara izložba radova Krdo, akademskog kipara Roberta Jozića.

Sama izložba dio je serije Hrvatska umjetnost danas, koja za cilj ima predstavljanje i prezentiranje aktualne umjetničke scene i produkcije. Otvorenje će bit popraćeno Laubatalkom koji već tradicionalno moderira kustos Mario Guček Andromak.

Foto: Press

Svaka zajednica ima svoje oblike preživljavanja i obrane, tako zajednica, tj. krdo gnuova u određenim životnim situacijama, kada se nađu u opasnosti, stvaraju krug. Tim činom oni postaju jači, zajedništvo je ono što ih čini sposobnima. Ukoliko sustav ne funkcionira, gnuovi bivaju oslabljeni. Umjetnik se u ovom slučaju poslužio upravo gnuovima kao inspiracijom i metaforom za ljudsko društvo.

U današnjem, suvremenom svijetu čovjek se sve više prilagođava vlastitim potrebama i u konačnici zaboravlja funkcionirati unutar cjeline, zaboravlja kako je to biti dio nečega te u konačnici ostaje sam. Unatoč divljoj i surovoj prirodi životinja, ponekad se treba ugledati u njih da bismo se istinski vratili nekim temeljnim načelima življenja, da bismo bili dio kolektiva i u najgorim i najstrašnijim trenucima, bili najjači.

Foto: Press

Robert Jozić (1978.), član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu. Diplomirao je kiparstvo na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, a 2010. godine upisuje doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Slavomira Drinkovića. Osim samostalnih izložbi u Splitu, Kaštel Lukšiću, Šibeniku i Makarskoj, sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama.

Radno vrijeme Laube je radnim danom od 14 do 22 sata, a na dan otvorenja do ponoći.

Komentari