Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Najava: od 11.4. do 24.4. proslavite 14. rođendan Močvare

11.04.2013. Ziher.hr

14godina-02Prije 14 godina skupina mladih entuzijastica i entuzijasta angažiranih na tadašnjoj underground sceni i okupljenih oko udruge URK (Udruženje za razvoj kulture), maštala je o otvaranju alternativnog kluba koji bi objedinio interese mladih i kanalizirao energiju kreativaca iz različitih polja kulture. Uz puno dobre volje snovi ekipe iz URK-a, ali i mnogih drugih postali su stvarnost: 16.4.1999. godine je otvoren klub Močvara, tada kod Botaničkog vrta, a od 2000. godine u tvornici Jedinstvo.
Četrnaestodnevnom proslavom 14. rođendana kluba i raznolikim programima ekipa Močvare planira pokazati kako su još uvijek puni energije. Sigurni smo da će svatko naći nešto za sebe.

14godina-01Tako od 11. do 24. travnja u Močvari možete uživati u brojnim koncertima – dolaze nam slovenski ska-punkeri Elvis Jackson, američki prog-rock post-metalci Intronaut, kultni poljski death metal manijaci Vader, jedan od najboljih živućih kantautora Balkana Tomaž Pengov, danski electro punk duo Reptile Youth, jedan od najuspješnijih i najzabavnijih hrvatskih bendova TBF, belgijsko-japanski electro duo Alek & Les Japonaises, legendarni New York hardcore bend H2O, japanska electro gothic atrakcija Gothica, te u sklopu Dirty Dancinga Daniel Popović.

Po prvi put u Močvaru dolazi nam Pesničenje – trening aktivne poezije iz Beograda koji će predstaviti autore nove pjesničke, kantautorske i performerske scene Srbije i Hrvatske. KUM – Kazalište u Močvari dovodi urnebesnu monodramu Mostarca Ive Krešića, dok galerija Močvara predstavlja ljubljanski Kitch – Institut za umjetničku produkciju i istraživanje. Tu je i nezaobilazan Močvarin sajam ploča i stripova.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari