Istaknuto
20.11.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

19.11.2018.

Pulska Arena, 19. lipnja. Spremni smo.

Glazba

Najava: od 11.4. do 24.4. proslavite 14. rođendan Močvare

11.04.2013. Ziher.hr

14godina-02Prije 14 godina skupina mladih entuzijastica i entuzijasta angažiranih na tadašnjoj underground sceni i okupljenih oko udruge URK (Udruženje za razvoj kulture), maštala je o otvaranju alternativnog kluba koji bi objedinio interese mladih i kanalizirao energiju kreativaca iz različitih polja kulture. Uz puno dobre volje snovi ekipe iz URK-a, ali i mnogih drugih postali su stvarnost: 16.4.1999. godine je otvoren klub Močvara, tada kod Botaničkog vrta, a od 2000. godine u tvornici Jedinstvo.
Četrnaestodnevnom proslavom 14. rođendana kluba i raznolikim programima ekipa Močvare planira pokazati kako su još uvijek puni energije. Sigurni smo da će svatko naći nešto za sebe.

14godina-01Tako od 11. do 24. travnja u Močvari možete uživati u brojnim koncertima – dolaze nam slovenski ska-punkeri Elvis Jackson, američki prog-rock post-metalci Intronaut, kultni poljski death metal manijaci Vader, jedan od najboljih živućih kantautora Balkana Tomaž Pengov, danski electro punk duo Reptile Youth, jedan od najuspješnijih i najzabavnijih hrvatskih bendova TBF, belgijsko-japanski electro duo Alek & Les Japonaises, legendarni New York hardcore bend H2O, japanska electro gothic atrakcija Gothica, te u sklopu Dirty Dancinga Daniel Popović.

Po prvi put u Močvaru dolazi nam Pesničenje – trening aktivne poezije iz Beograda koji će predstaviti autore nove pjesničke, kantautorske i performerske scene Srbije i Hrvatske. KUM – Kazalište u Močvari dovodi urnebesnu monodramu Mostarca Ive Krešića, dok galerija Močvara predstavlja ljubljanski Kitch – Institut za umjetničku produkciju i istraživanje. Tu je i nezaobilazan Močvarin sajam ploča i stripova.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari