Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Sketchbook Station: Otvoren poziv vizualnim umjetnicima

31.03.2017. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Sketchbook station

Sketchbook Station projekt osmišljen u svrhu povezivanja umjetnika iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog poziva vizualne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u njihovom natječaju. Umjetnici su pozvani da slikaju ili crtaju u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završe rad cijelu mapu zajedno sa svojim crtežom ili slikom šalju na adresu sljedećeg sudionika/ce. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Završna je izložba planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Prijava mora sadržavati:

Ispunjen obrazac za prijavu, CV te vizualnu dokumentaciju radova (portfolio) koja treba sadržavati minimalno pet, a maksimalno deset radova. Uz fotografije je potrebno poslati kratak opis svakog rada (1-5 fotografija za svaki rad). CV i Portfolio je potrebno poslati na email adresu: sketchbook@udrugaprizma.hr. Svaka vrsta rada (slika, crtež, grafika, print, skulptura, instalacija, fotografija, novi mediji) mora biti prikazana putem fotografije. Obrazac za prijavu i CV treba ispuniti i poslati na engleskom jeziku.

Prijave su moguće isključivo putem online formulara na stranici, a rok za prijavu je 7. travnja 2017. godine. Datum proglašenja odabranih autora je 11. travnja, 2017. godine. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi autori i autorske skupine iz Republike Hrvatske i Europskih država. Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu, koji će potom primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici/e će biti odabrani/e na osnovu njihove prijave i portfolija. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici projekta i na email adresu sudionika. Odabranim autorima će biti proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Tema i tehnika za rad u Sketchbook mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd). Tehnika ne smije oštetiti druge radove ili Sketchbook Station mapu. Za prijavu i sudjelovanje ne plaća se kotizacija, a u slučaju odabira sudionik/ca sam/a snosi troškove realizacije slanja mape Sketchbook Station na adresu slijedećeg sudionika. Organizator snosi troškove izložbe radova, te sve troškove promocije projekta, radova i umjetnika te publikacije u okvirima mogućnosti udruge.

Uvjeti i odredbe:

Autor ne polaže pravo na rad nastao u mapi u sklopu projekta Sketchbook Station. Autor se slaže da se radovi smiju izlagati, publicirati i promovirati u radu udruge Prizma. Udruga Prizma zadržava sva prava na rad autora nastalim u Sketchbook Station mapi za vrijeme trajanje projekta. Udruga Prizma obavezuje se da će u tijeku trajanja realizacije projekta odabrane autore i njihov rad promovirati putem društvenih medija i web stranice www.sketchbookstation.com. Za sva dodatna pitanja vezana uz natječaj, obratite se na e-mail: info@udrugaprizma.hr ili sketchbook@udrugaprizma.hr.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari