Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

18. izdanje Zidnih novina: Cvijin zagrebački Amarkord

10.09.2014. Ziher.hr
Foto: zidnenovine.blogspot.com

Foto: zidnenovine.blogspot.com

Ukoliko se do 30. listopada nađete u centru Zagreba, prođite Britanskim trgom, Trgom žrtava fašizma, Vlaškom, Tratinskom, Cerskom, Primorskom ulicom ili ulicom Republike Austrije jer ćete na tim lokacijama moći pronaći i pročitati 18. izdanje Zidnih novinaCvijin zagrebački Amarkord, za koje je odgovoran riječki multimedijalni umjetnik Nemanja Cvijanović. Cvijin zagrebački Amarkord duhovita je urbana likovna priča o dijalogu koji se nije dogodio, ali je moguć. Riječ je o razgovoru Nemanje i njegovog oca, poznatog novinara Miše Cvijanovića- Cvije čiji su zapisi, crtice i dnevnici često objavljivani u dnevnom tisku tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ovjekovječili sugrađane i ugledne ličnosti iz našeg grada i zemlje.
Ovo izdanje Zidnih novina, postavljeno na osam različitih lokacija, čitateljima nudi pet različitih intervjua s pet Zagrepčana, koje autor susreće kao poznanik, prijatelj ili novinar. Na jednoj lokaciji će biti postavljene Cvijine karikature pod nazivom Skalpovi, a na dvije lokacije kolumne pod zajedničkim naslovom Purgeri i Dojdeki. Umjetnik će iz svoje perspektive upoznati građane s tranzicijskim sudbinama svojih sugovornika: Relje Bašića, Pere Zlatara, Pere Kvrgića, Mirka Brauna Čarlija i Zvonka Špišića. Kombinirajući intervjue nastale u neka prošla vremena s današnjim, Cvijin zagrebački Amarkord ponuditi će čitateljima gotovo forenzično praćenje Cvijanovićevih sugovornika kroz vrijeme.
Zidne novine nastale su 2006. godine kao projekt Bacača Sjenki– neprofitne i nevladine udruge koja provodi širok spektar projekata – od multimedijalnih predstava, preko urbano-humanih dinamičkih mreža, projekata kulturne memorije i očuvanja baštine, do izložbi, radionica, urbanih performansa i multimedijalnih instalacija.
Za one nestrpljive i posebno zainteresirane, galerija Greta u subotu, 13. rujna, održava prezentaciju Cvijinog zagrebačkom Amarkorda.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari