Konačno: vani je trailer za The Hobbit – An Unexpected Journey

Ana Klanjac, 21.12.2011. u 15:15

Objavljen je prvi  trailer za Jacksonov nadolazeći film The Hobbit – An Unexpected Journey.

Nakon pravnih peripetija oko raspodjele profita od ekranizacija Tolkienovih djela,  razmirica oko scenarija,  odgode snimanja, bankrota studija MGM… lani je službeno započelo snimanje filma, s Peterom Jacksonom u redateljskoj stolici.  Danas je konačno objavljen i prvi trailer ovog dugoočekivanog filma o hobitu Bilbu Bagginsu i njegovim pustolovinama.  Radi se o prvoj od dvije filmske adaptacije romana The Hobbit – There and Back Again J.R.R. Tolkienaiz 1937. godine. Radnja romana (i filma) prethodi radnji trilogije Gospodar prstanova, a započinje kada u dom hobita Bilba Bagginsa upadaju čarobnjak Gandalf i 13 patuljaka koji ga nagovaraju da s njima krene na putovanje života.

Junaka filma tumači Martin Freeman, poznat  po ulogama u seriji U uredu i filmu Vodič za autostopere kroz galaksiju. Kao ostarjeli Bilbo, u filmu će se ponovno pojaviti Ian Holm, a svoje uloge iz trilogije reprizirat će i ostali glumci. Tako Ian McKellen ponovno glumi Gandalfa, Cate Blanchett čarobnu Galadriel, Orlando Bloom vilenjaka Legolasa, Christopher Lee vraća se u ulozi Sarumana, Hugo Weaving kao Elrond, Elijah Wood tumači Froda, a Andy Serkis Smeagola, odnosno Golluma.

Film nam u kina stiže 14.prosinca sljedeće godine, a dotada uživajte u traileru koji donosi bar djelić ove fantazije:

 

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Intervju – Booksa: ‘Bez promišljanja kulturne politike na nacionalnoj razini, Booksa i slična mjesta ostat će samo oaza’
  2. U očekivanju Oscara – Potencijalni kandidati u kategoriji najboljih glumaca
  3. Ziherov adventski kalendar – 20/25
  4. Predstavljanje zbirke pjesama o ‘zvucima čovjekove unutrašnjosti’
  5. Izvještaj – Obake: Tužni nedostatak eksperimentalnosti
Galerija Arhiva