Ziher te vodi na ”Car neuspjeha”-novu predstavu ZKM-a

Nika Blažević, 24.12.2011. u 10:23

Belgijski multidisciplinaran umjetnik- Jan Fabre autor trilogije monologa (Car neuspjeha, Kralj plagijatora i Sluga ljepote) postavit će svaki od svojih tekstova kroz tri sezone ZKM-a. Fabre se od diplome na Kraljevskoj Akademiji lijepih umjetnosti prije 25 godina afirmirao u svojevrsnu redateljsku zvijezdu. Svoj prepoznatljivi postmodernistički i vizualno izrazito atraktivan stil prepoznatljiv je i u njegovom najnovijem djelu ”Car neuspjeha’‘. Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, Dubravka Vrgoč,  kaže da se Fabreov junak – fiktivni klaun ili realni glumac, bori s nemogućnošću da premosti raspukline što ga dijele od njega samoga ili od gledatelja, vlastitog alter ega postavljenoga na onu opasnu ili pak uzbudljivu granicu gdje stvarnost poprima oblik literature. Taj se junak pred nama transformira s lakoćom u mnoštvo likova, nastojeći vještinom doprijeti do idealnoga, i u tom se nastojanju neprestance spotiče o iste pogreške.
Ziher vas u suradnji sa ZKM-om vodi na predstave u četvrtak 29.12. i petak 30.12. s početkom u 20h, dobitnici svoje ulaznice trebaju podići najkasnije pola sata prije predstave. U nagradnoj igri možete sudjelovati na našoj facebook stranici.

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Kiša metaka spušta se na Tvornicu kulture!
  2. Glazbene poslastice trećeg open-air festivala Gričevanje
  3. Indie Srijeda – In Your Eyes: Autentična radnja, obećavajući glumci i inovativan način distribucije dolaze iz misaone tvornice Jossa Whedona
  4. Što nas čeka na ovogodišnjoj Noći knjige?
  5. Picassov studio u opasnosti da postane luksuzan hotel
Galerija Arhiva