Morissey iz The Smithsa proglašen osobom godine

Filip Sertić, 05.03.2012. u 18:21

peta.org

Organizacija PETA proglasila je, zbog otvorenog progovaranja o industriji mesa i suosjećajnosti prema životinjama, Morrisseya, ‘jednog od najutjecajnijih umjetnika u povijesti’, Osobom 2011. godine. Dugogodišnji prvak prava životinja i vegetarijanstva opet je iskoristio svoj utjecaj da skrene pozornost na strašne patnje životinja na industrijskim farmama i u klaonicama. Tijekom svoje europske turneje, Morrissey je imao info štandove s literaturom o pravima životinja, na kojima je podijeljeno nekoliko tisuća vege priručnika za početnike. Također je, kao i članovi njegova benda, nosio majice s porukama za prava životinja i puštao video ‘Meet Your Meat‘.

Morissey je britanski pjevač koji je slavan postao još u 80ima pjevajući u bendu The Smiths. Osim što pjeva, svoje pjesme i piše. Njegovi obožavatelji često i navode njegove umjetničke tekstove kao jednu od njegov glavnih kvaliteta. On je sam kritizirao glazbenike poput Madonne i Georga Michaela tvrdeći kako su njihovi tekstovi bez ikakvog smisla i poante te kako im je slava važnija od glazbe.

myspace.com

Njegov vrlo popularan bend The Smiths raspao se na vrhuncu slave i to radi neslaganja Morisseya i gitarista Johnnya Marra. Pred kraj se toliko nisu mogli podnijeti da nije postojalo šanse da se bend održi. Čini se kako odnose nisu uredili ni kasnije obzirom da su odbili nekoliko ponuda za ponovno okupljanje benda.  Najpoznatiji su po pjesmama How soon is now,  This charming man i There is a light that never goes out.

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Najava: Barbari objavili nove koncertne datume
  2. Angry Cows izbacili video za pjesmu ‘Mean Drunk’
  3. Osvrt – Crveno (Teatar Exit): Crno će pojesti crveno
  4. Kolekcija Vugrinec u Umjetničkom paviljonu
  5. Premijera ‘Svinja’ Tomislava Zajeca u HNK Varaždin
Galerija Arhiva