Klupska scena: Gdje da pošteni pederi i lezbe izađu van?

Darko Vinketa, 24.03.2012. u 12:42

U organizaciji Divine kolektiva danas u Vip clubu nastupa Hard Ton

foto: missdove.blogspot.com

Stavite se na trenutak u poziciju pedera i lezbi u gradu Zagrebu. Ne onog trash pedera koji kao glavnog borca za gay prava navodi Severinu koja mu je ne samo politički, već i glazbeni doseg te koji inzistira na diskreciji gotovo jednako uporno kao na lošem ukusu. Dakle, ne tog pedera, nego onog poštenog pedera koji je out, koji je svjestan opresivnih društvenih mehanizama koji ga sputavaju u ostvarivanju svojeg identiteta, politički je i glazbeno osviješten, sudjeluje u životu zajednice, itd. Kako da takav pošteni peder odbije heteronormativni apel da ostane u svoja četiri zida kada nema gdje izaći onda kada ih odluči napustiti? ”Izlazim iz ova ponižavajuća četiri zida svoje sobe jer u njima ne mogu biti sretan”, reći će svaki pošteni peder. I što nakon tog sudbonosnog pokliča?

Mjesto na kojem katastrofa susreće užas

Postoji tamo neki gay birc u Amruševoj, odnosno ispod Amruševe, budući da je smješten malo ispod razine gradskog kanalizacijskog čvorišta i malo iznad Danteove vizije pakla. To je mjesto na kojem katastrofa susreće užas, gdje Severinin Brad Pitt susreće Gaginog Alejandra (i to nekoliko puta u istoj večeri), gdje ”Bože, oslobodi” susreće ”Nikad više”, gdje mrak susreće tminu. Tamo se pleše na hitove Nives Celzijus bez ikakvog ironičnog (ili čak fizičkog) odmaka. Tamo je ona bog i batina. Ona i par namrgođenih zaštitara koji samo gledaju ne bi li neki peder zapalio cigaretu u prostoru za nepušače pa da ima opravdanje da napokon fizički iskali svoju homofobiju. Svi redom divljaju kao da nisu upravo izašli iz kuće, nego iz kaveza. Nažalost, većina ekipe je zaista i došla iz kaveza. Kaveza heteronormativnih rešetki, homofobnih okova i čeličnih patrijarhalnih lanaca. Nakon fajrunta, većina odlazi zakamuflirana u razne kape, kapuljače i feredže ne bi li održala svoj pederluk skrivenim i pitanje gay prava u hrvatskom društvu otvorenim. Vraćaju se svojem životu u kavezu u kojem nema mjesta za njihov nikad do kraja izgrađeni identitet. Kapuljaču u kojoj izlaze primorani su nositi cijeli život.

Bitno je partycipirati

Dakle, ako ne želite ići na takvo mjesto, gdje možete otići? Na svu sreću, alternativa ipak postoji. Ekipa iz Zagreb Pride-a s vremena na vrijeme organizira Partycipaciju u prostorijama Medike. Od tamo nitko ne odlazi u kapi ili feredži, nitko ne sluša Severinu i nitko nema potrebu izdivljati se kao da sutra ne postoji, budući da pederi i lezbe u Medici imaju sutra. Zapravo, iduća Partycipacija se odvija već danas, 24. ožujka s početkom u 22 sata. Pošteni pederi, lezbe i sva ostala poštena što gay, što strejt, što queer svita je dobrodošla napustiti svoja četiri zida i prisustvovati partyju koji nije omeđen nikakvim zidovima, ogradama ili rešetkama.

foto: pierottijeva11.org

 Divine kolektiv gradi novu gay klupsku scenu
Inače, danas je dan pun alternativa za poštene pedere i lezbe. U Vip clubu ”elektroseksualni” event organizira kolektiv Divine. S manje iskustva od Zagreb Pride-a i barem jednakom dozom entuzijazma, ovi mladi glazbenci odlučili su doprinijeti zabrinjavajuće siromašnoj klupskoj ponudi grada Zagreba. Najbolji način da im date vjetar u leđa i tako aktivno sudjelujete u izgradnji nove gay klupske scene je da dođete, zabavite se i partycipirate.

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Sjećanje na Anitu Ekberg u KIC-u
  2. Preminuo Martyn Goff – dugogodišnji čelnik nagrade Booker
  3. Premijera ‘Lulu’ Jerneja Lorencija u HNK Zagreb
  4. Lauba: Let 3 otkriva spomenik Angeli Merkel
  5. Najava: Električni orgazam svira presjek karijere u Palachu i Tvornici kulture
Galerija Arhiva