Video: Ljubitelji zakona, nudimo vam besplatne filmove s Youtubea!

Dario Dalmacija, 17.04.2012. u 15:51

Foto: Mashable.com

ACTA -e, SOPA -e, POPA -e, FILANTROPA -e i ostale opa -e, postale su medijska svakodnevica. Zabrane skidanja sadržaja s Interneta, zakoni protiv piratstva i ZAMP Ive Josipovića nešto je o čemu mainstream mediji konstantno bruje.

Ako ste osoba koja igra po pravilima, nikada ne prelazi semafor preko crvenog i uvijek se diže starijima u tramvaju za vas slijedi kratki pregled filmova koje možete na Youtubeu gledati besplatno i bez kršenja zakona.

Evo što je vrijedno za pogledati:

Life in a Day

Foto: Screenshot; Youtube

Dokumentarac Ridleyja Scotta i Kevina Macdonalda nastao je na vrlo zanimljiv način. Naime, američki redatelj je u suradnji s Youtubeom otvorio natječaj na kojem su svi zainteresirani slali svoje video uratke, koje su snimili 24. srpnja 2010. godine. Scott i Macdonald su zaprimili preko 4,5 tisuća sati video materijala iz 192 zemlje, a od toga su napravili respektabilan dokumentarac u trajanju od 95 minuta. Stoga, ako vas zanima kako je to bilo živjeti 24. srpnja 2010. godine obavezno pogledajte Life in a Day. Nećete požaliti.

12 Angry Men

Foto: Screenrant.com

Film Sidneya Lumeta iz 1957. 12 Angry Men također vam je dostupan na Youtubeu. 12 porotnika odlučuje o sudbini 18 – godišnjeg Meksikanca, koji je optužen da je ubio svog oca. Iako je sve ukazivalo da je mladić kriv, jedan porotnik je smatrao kako ga ne bi smjeli tako brzo otpisati. U filmu glume Henry Fonda, Lee J. Cobb, E. G. Marshall, George Voskovec

Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

Foto: Jadran film

Sjećate se Hlapića i Gite? Ako ne, onda za vas imamo poslasticu koja će vas vratiti  u djetinjstvo. Prilikom istraživanja za ovaj članak našli smo veliki broj starih hrvatskih filmova, koji su dostupni za gledanje na Youtubeu. Uz Hlapića možete pogledati Družbu Pere Kvržice, Čudesnu šumu, Vlak u snijegu

Vivre sa vie: Film en douze tableaux

Foto: Fanpop.com

Ljubitelji francuske kinematografije, ako nemate pametnijeg posla možete pogledati film Živjeti svoj život. Redatelj je famozni Jean-Luc Godard, a film je nastao 1962. godine. Glavni lik u filmu je Nana, koja se rastaje od supruga i bježi od njega i djeteta u slobodan svijet. Njezin cilj je postati slavnom glumicom, ali kako joj to ne uspijeva Nana postaje “dama noći”. Kroz 12 scena Godard je ispričao njezinu priču, a na vama je da pogledate ovaj filmski klasik.

Der Untergang

Foto: Moviepilot.de

Hitler: Konačan pad film je redatelja Olivera Hirschbiegela iz 2004. godine. Radnja filma bazira se na posljednjim danima života Adolfa Hitlera (Bruno Ganz), a priča je ispričana kroz svjedočanstvo njegove 22 – godišnje tajnice Traudl Junge (Alexandra Maria Lara). Inače, film je proglašen kao jedan od najboljih njemačkih filmova svih vremena.

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Izvještaj – Miki Solus: Romantik Miki šarmirao žene u punoj Tvornici
  2. Izvještaj – Električni orgazam u Palachu: Dva sata ozbiljnog rock’n’rolla
  3. Biblioteka Na tragu klasika – Piotr Paziński: Pansion
  4. Dobar, loš, trailer: Očekuju nas novi James Bond, nova transformacija Jakea Gyllenhaala i neobična seksualna terapeutkinja
  5. Žena na i u filmu: Jače i od statistike
Galerija Arhiva