Uskoro: 29. Tjedan suvremenog plesa

Ana Klanjac, 15.05.2012. u 19:31

Foto: springdance.ning.com

Uskoro počinje 29. Tjedan suvremenog plesa, najstariji domaći festival posvećen plesu čiji će domaćini biti Zagreb i Split. Festival će započeti 21.svibnja i trajat će do 3. lipnja, a izvedbe ćete moći pogledati u Zagrebačkom plesnom centru, HNK-u, ZKM-u, SC-u, Gavelli i Muzeju suvremenih umjetnosti. U organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples, ovaj je međunarodni festival plesa kroz 28 godina svog postojanja predstavio preko 700 svjetski afirimiranih skupina i danas se ubraja u najveće festivale suvremenog plesa u Europi.

Foto: gazette.unc.edu

Festival će otvoriti The Rodin Project, najnoviji projekt engleske megazvijezde suvremenog plesa Russella Maliphanta, inspiriran radom velikog kipara Augustea Rodina. Kanađanka Marie Chouinard, plesna femme fatale i miljenica plesne publike, druga je poslastica ovogodišnjeg Tjedna, a njezina plesna kompanija predstavit će se Stravinskijevim Posvećenjem proljeća. Zemlja partner 29. Tjedna suvremenog plesa je Austrija pa će tako organizatori u suradnji s plesnom organizacijom Tansquartier iz Beča i Austrijskim Kulturnim Forumom, predstaviti presjek austrijske plesne scene i produkcije. U suradnji s Talijanskim kulturnim Institutom biti će postavljena i izložba plesnih fotografija doajena talijanske fotografije, Eura Rottelija. Osim toga, Festival je početna stanica međunarodnog projekta Beyond Fronta: Bridging New Teritories, u okviru kojeg će se održati i konferencija plesnih organizatora srednjoeuropske regije uz popratne sadržaje poput promocije izbora najnovije selekcije iz europske plesne publicistike.

Uz sve to, u ova dva tjedna koliko zapravo Tjedan suvremenog plesa traje, moći ćete sudjelovati na radionicama, pogledati filmske projekcije i razgovarati s umjetnicima u festivalskom središtu – Zagrebačkom plesnom centru, u Ilici 10. Za potpuni program, detaljnije informacije i cijene ulaznica, kliknite na link.

Komentari:

comments

podijeli na Facebook-u podijeli na Google+

Najnovije:

  1. Cartoon Network nekad i sad
  2. Japanski nagrađivani klasik večeras u Dokukinu
  3. Retrospektiva na poljski: Filmovi Danijela Olbrychskog u Tuškancu
  4. DriveIN kino i četiri projekcije domaćih i holivudskih kino hitova
  5. Izvještaj: Električni orgazam i dalje suvereno roka
Galerija Arhiva