Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

3D replike poznatih slika u muzeju Prado

03.03.2015. Jelena Kovačev
Foto: Facebook/ Museo Nacional del Prado

Foto: Facebook/ Museo Nacional del Prado

Madridski muzej Prado učinio je još jedan korak naprijed u širenju svoje publike. Slijepi i  slabovidni dosad nisu mogli uživati u djelima Goye, El Greca i Velazqueza. No, novom kolekcijom 3D replika i njima je omogućen pristup ključnim djelima muzeja. Umjesto da ponude samo braillove ili zvučne vodiče, ovim replikama omogućeno je ono što se nikad nije smjelo raditi u muzeju, opipavati i istraživati djelo. Dodirivanjem oni će barem djelomično moći zamisliti prikaz i uživati u umjetnosti više nego prije. Za projekt je nakon natječaja, izabrana baskijska tvrtka Estudios Durero, specijalizirana u lijepim umjetnostima. Koristili su tehniku „Didu“ koja im je omogućila stvoriti radove s bogatom teksturom i bojom, uzimajući u obzir ljude s djelomičnim vidom. Izabrana su djela veće važnosti s manje detalja, kako bi korisnik lakše razumio sliku. Završena izložba sadrži šest kopija djela.

Komentari