Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Recenzija: La Roux nas uvodi u svoj problematični raj

23.07.2014. Patricia Pajk
Foto: facebook.com/laroux

Foto: facebook.com/laroux

Engleski duo La Roux više nije duo, producent Ben Langmaid napustio je projekt, no Elly Jackson ne posustaje. Po Ellynim riječima, album “Trouble in Paradise” je rad dua, no samim naslovom možemo ustanoviti da su se između Elly i Bena dogodile neke turbulencije. Kako je i najavila, Elly na albumu ne sudjeluje samo glasom već i svira, a možda smo upravo iz tog razloga čekali album pet godina. Nakon hitova s prvog albuma, pod jednostavnim nazivom “La Roux”, kao što su Bulletproof, In for the Kill, Quicksand i I’m Not Your Toy, osvajanja bezbrojnih nagrada i čekanja novog materijala, album je konačno vani.

Cover albuma jasno daje do znanja tko je izvođač sa svojim pop art izvedbom, time opisuje album u potpunosti – retro ljetni album koji jednostavno poziva na ples.

Od neobično opisanih revolucionarnih pokreta u Uptight Downtown preko “zabranjenih” strasti u Kiss and Not Tell, gdje nam možda i sama Elly daje hint o svojoj seksualnosti o kojoj se već dugo priča, album je nabijen nekom neobičnom seksualnom energijom. Već u te prve dvije pjesme možemo čuti razliku naspram prvijenca koji se manje oslanjao na neke organske instrumente, a više na neobične synthove, kojih ima i u ovom albumu, ali koji su poboldani odličnim instrumentima.

Paradise Is You je lagana ljubavna pjesma uhvaćena između dvije koje na albumu najviše pršte seksualnom energijom – kako i samim naslovom, tako i tekstom – Cruel Sexuality i Sexotheque. Moj favorit i prijedlog s albuma je Tropical Chancer sa svojim tropskim daftpankovskim prizvukom. Silent Partner zvuči kao mračna deklaracija prekida poslovnog odnosa s Benom. Naravno, većina ljudi tražit će novi Bulletproof, a mislim da ga je najjednostavnije naći u Let Me Down Gently. Posljednjom pjesmom The Feeling La Roux nam daje do znanja da još nismo čuli sve i da je tu da ostane.

Dočekali smo nakon pola desetljeća “Trouble in Paradise”. Album je napravio odmak od prvog, ali nije otišao u potpuno drugom smjeru. Nadamo se da za novi materijal nećemo morati čekati tako dugo. Ako već trebamo čekati treći album dugo, neka to barem bude kao i ovo čekanje u kojem nas La Roux vodi u raj, makar on bio problematičan.

Što misliš o ovome albumu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(1 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari