Intervju

MadRed: Raggamuffin na srpski način

Foto: MadRed
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: MadRed
Foto: MadRed

Želimo vam proširiti vidike, kako glazbene, tako i preko granica Lijepe Naše. Zato smo skočili na istok, točnije u susjednu Srbiju, i tamo naišli na odličan duo koji komponira glazbu koja ne poznaje granice. Tu se miješa sve i zvuči odlično. Tko su dečki i zašto su tako sjajni, otkrili smo prvo downloadanjem njihovog besplatnog albuma, a zatim i kratkim razgovorom s njima.

Tko je MadRed i kako je sve počelo?

MadRed čini MC dvojac Adam Wack Wacko Rakić koji radi glazbu i Borivoje Banzae Šimić koji je zadužen za tekstualni dio cijele priče. Sve je počelo davno, prije deset dugih godina kada smo se upoznavali na raznim hip hop nastupima,Wacko je bio u grupi Org.18 iz Niša, a ja sam nastupao sa svojom grupom iz Novog Sada, Besnom Braćom. Kako smo oboje imali sličan žanrovski ukus u hip hopu i pritom bili ljubitelji reggae glazbe i raggamuffin zvuka, odlučili smo probati napraviti nešto u tom stilu.

Kakve su vam bile ambicije kada ste svoj prvi materijal plasirali u javnost?

Snimili smo svoju prvu stvar Step Pon Dem 2004. godine, a ubrzo je uslijedio i video. Tako je sve krenulo. Nastavili smo raditi, doduše,  jako sporo zbog loših uvjeta i zbog mijenjanja forme grupe jer smo željeli okupiti live band. Kako godine idu, surađujemo s mnogo kvalitetnih glazbenika koji prolaze kroz bend, snimamo hrpu demo snimaka, odradimo tu i tamo koji nastup. Ubrzo nakon toga izbacujemo video za pjesmu Hey Sweetie s Kojotom, a potom, nakon nekoliko godina, i video za pjesmu Funk It.

Krenuli ste ambiciozno, no ubrzo su se, kako to inače biva u našim krajevima, javili problemi. No, život vas je opet vratio u MadRed. Kako je zapravo došlo do albuma i kakve su reakcije publike?

Poslije par pauza, raznih poslova i razilaženja, MadRed se vraća na prvobitnu formu MC duo uz pratnju DJ-a na nastupima. Krajem svibnja izbacili smo svoj dugo očekivani prvijenac Wha Gwaan uz veliku pomoć producenta Dalibora Rajka i krećemo u bijesnu promociju albuma. U zadnjih par mjeseci od izlaska albuma imali smo dosta nastupa, uglavnom po festivalima. Naravno, nije nas zaobišao ni Exit niti Sea Dance. Bili smo i u Nišu, Beogradu i ostalim gradovima po Srbiji. Svugdje smo uglavnom nailazili na pozitivan prijem publike, nađe se tu i pokoji stari fan, ali mnogo ljudi nije čulo za nas tako da se ugodno iznenade kada čuju nešto svježe s ovih prostora. Fuzija reggea i jungla, hip hopa, dubstepa, breakbeata nailazi na jako dobar prijem kod publike, na naše ogromno zadovoljstvo već smo doživjeli novu bazu fanova kako skače i pjeva s nama u prvim redovima. Nastupili smo i na Arboretum Festivalu u Puli i nismo ostali razočarani. Hrvatska publika dala nam je pozitivne vibracije i omogućila dobar nastup.

Be social

Komentari