Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Intervju

MadRed: Raggamuffin na srpski način

30.09.2014. Patricia Pajk
Foto: MadRed

Foto: MadRed

Želimo vam proširiti vidike, kako glazbene, tako i preko granica Lijepe Naše. Zato smo skočili na istok, točnije u susjednu Srbiju, i tamo naišli na odličan duo koji komponira glazbu koja ne poznaje granice. Tu se miješa sve i zvuči odlično. Tko su dečki i zašto su tako sjajni, otkrili smo prvo downloadanjem njihovog besplatnog albuma, a zatim i kratkim razgovorom s njima.

Tko je MadRed i kako je sve počelo?

MadRed čini MC dvojac Adam Wack Wacko Rakić koji radi glazbu i Borivoje Banzae Šimić koji je zadužen za tekstualni dio cijele priče. Sve je počelo davno, prije deset dugih godina kada smo se upoznavali na raznim hip hop nastupima,Wacko je bio u grupi Org.18 iz Niša, a ja sam nastupao sa svojom grupom iz Novog Sada, Besnom Braćom. Kako smo oboje imali sličan žanrovski ukus u hip hopu i pritom bili ljubitelji reggae glazbe i raggamuffin zvuka, odlučili smo probati napraviti nešto u tom stilu.

Kakve su vam bile ambicije kada ste svoj prvi materijal plasirali u javnost?

Snimili smo svoju prvu stvar Step Pon Dem 2004. godine, a ubrzo je uslijedio i video. Tako je sve krenulo. Nastavili smo raditi, doduše,  jako sporo zbog loših uvjeta i zbog mijenjanja forme grupe jer smo željeli okupiti live band. Kako godine idu, surađujemo s mnogo kvalitetnih glazbenika koji prolaze kroz bend, snimamo hrpu demo snimaka, odradimo tu i tamo koji nastup. Ubrzo nakon toga izbacujemo video za pjesmu Hey Sweetie s Kojotom, a potom, nakon nekoliko godina, i video za pjesmu Funk It.

Krenuli ste ambiciozno, no ubrzo su se, kako to inače biva u našim krajevima, javili problemi. No, život vas je opet vratio u MadRed. Kako je zapravo došlo do albuma i kakve su reakcije publike?

Poslije par pauza, raznih poslova i razilaženja, MadRed se vraća na prvobitnu formu MC duo uz pratnju DJ-a na nastupima. Krajem svibnja izbacili smo svoj dugo očekivani prvijenac Wha Gwaan uz veliku pomoć producenta Dalibora Rajka i krećemo u bijesnu promociju albuma. U zadnjih par mjeseci od izlaska albuma imali smo dosta nastupa, uglavnom po festivalima. Naravno, nije nas zaobišao ni Exit niti Sea Dance. Bili smo i u Nišu, Beogradu i ostalim gradovima po Srbiji. Svugdje smo uglavnom nailazili na pozitivan prijem publike, nađe se tu i pokoji stari fan, ali mnogo ljudi nije čulo za nas tako da se ugodno iznenade kada čuju nešto svježe s ovih prostora. Fuzija reggea i jungla, hip hopa, dubstepa, breakbeata nailazi na jako dobar prijem kod publike, na naše ogromno zadovoljstvo već smo doživjeli novu bazu fanova kako skače i pjeva s nama u prvim redovima. Nastupili smo i na Arboretum Festivalu u Puli i nismo ostali razočarani. Hrvatska publika dala nam je pozitivne vibracije i omogućila dobar nastup.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Komentari