Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Najava: Illectricity Festival je puno više od glazbe

27.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Illectricity

Foto: Illectricity

Illectricity Festival audiovizualnih umjetnosti ove godine slavi jubilarno 10. izdanje,  a održava se od 28. studenog do 6. prosinca 2014. u Zagrebu. Festival i ove godine predstavlja bogati glazbeni program i otkriva nove glazbene trendove, ali ima i veliki naglasak na edukaciji te kroz seriju radionica promovira glazbu i vizualne umjetnosti.

Trodnevna radionica na temu osmišljavanja vizualnog identiteta Illectricity Festivala namijenjena je studentima dizajna i mladim profesionalcima. Radionica pod vodstvom studija ĐukićPavlović pokrit će osnove i provesti sudionike kroz osmišljavanje koncepta, dizajn vizuala te njegovu razradu i aplikacije. Radovi nastali u sklopu radionice bit će izloženi na završnoj večeri Illectricity festivala. Radionica traje od 1. do 3. prosinca u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade. Prijave traju do 30. studenog (22h) na dukicz@gmail.com, a uz kratki životopis potrebno je priložiti i par radova.

Radionica Illektroničke glazbe održat će se i ove godine u sklopu Illectricity Festivala. Radionica naprednog karaktera bavit će se poticanjem kreativnosti kroz zanimljiva idejna rješenja. Potrebno je osnovno poznavanje Ableton softwarea koji će na radionici biti predstavljen kao interaktivan alat za izvođenje glazbe uživo ili finalizaciju konkretnog proizvoda, a voditelj radionice je Ratko Filipović Examine. Radionica Illektroničke glazbe traje od 4.  do 6. prosinca u Pogonu, Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade. Prijavite se na illektronickaglazba@gmail.com do 2. prosinca (22h), uz kratku biografiju i link na par radova.

Jedan od popratnih programa je i Illektrična radionica koja će se održati u nedjelju, 30. studenog, od 17 do 20 sati. Pogonizacija je koncept društvenog igranja u Jedinstvu, a svaki put je organiziraju po dvije organizacije s nezavisne kulturne scene, ovoga puta su to CFSN i Radiona.org. Program  uključuje radionice DIY crtaći robot, foto-termin, osnove DJ-inga te gaming dio u kojem će se moći zaigrati na starim konzolama ili natjecati na festivalskoj Illectronoid arkadnoj igrici, a bit će i prigodnih nagrada. Ulaz je slobodan.

Foto: Illectricity

Foto: Illectricity

U utorak, 2. prosinca, u Pogonu Jedinstvo od 20 sati na rasporedu je Bring Your Own Beamer. CFSN u suradnji s Hipermedia Produkcijom organizira VJ event na kojem nema unaprijed postavljenih okvira, a svatko može doći, donijeti laptop i projektor (nekoliko projektora će biti na raspolaganju u prostoru), pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi što god želi. To je neformalan događaj čiji je cilj druženje i razmjena iskustva između VJ-a, ali i interakcija s publikom. Ulaz je slobodan.

Cijeli festival otvara Sound Clash večer na kojem se sa svojim glazbenim izborom sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe i to u petak 28. studenog u Sirupu. Sudionici su ovaj put podijeljeni na dijelove Hrvatske pa će se sukobiti Međimurski lepi dečki, Dalmatinski burazi, Kvarnerski nerdovi i Zagrebački štemeri. Nastupaju Qwerty, Tikach, Pytzek, Sladoled, Anto Anto, Dubok, Nortrom, Okor, Inchoon, Qwerty, Arsen Pavešić, Funk Guru, phillipe, itch, Sladoled, DMT, Mario Novak, sve redom poznata imena hrvatskog clubbinga.

Jubilarno 10. izdanje dovodi sjajna imena na završnu večer festivala u Pogon Jedinstvo. 6. prosinca u goste dolazi jedan od najcjenjenijih DJ-eva današnjice Jackmaster, i to s ovogodišnjom nominacijom za najboljeg britanskog DJ-a po izboru DJ Mag Awards,  inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs ekipu. Line upu se pridružio se i Cloudfactory, koji će skupa s VJ Liikom predstaviti svoj prvi audiovizualni live. Autor je glazbe za interaktivnu 3D mapping projekciju na Francuskom paviljonu pod imenom Ornament, a član je i benda TOMISLAV, koji je već nastupio na festivalu. Za vizualizaciju glazbe glavne večeri festivala brinut će se jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kao i LiteMotif koji vas vodi u nove vizualne dimenzije.

Ulaznice

Promotivni broj festivalskih ulaznica rasprodao se u rekordnom roku. Pojedinačne ulaznice za Sound Clash (25/35kn) i Main Night (60/75kn) u prodaji su na Entrio.hr.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari