Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Najava: Media Stres, Brain Production i Feredon sviraju na HR Demo Klub

10.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/hrdemoklub

Foto: facebook.com/hrdemoklub

Sastavi Media Stres, Brain Production i Feredon natjecat će se na drugoj izlučnoj večeri natjecanja HR demo klub. Natjecanje će se održati u srijedu, 10.12. u klubu Klub, a počinje u 21 sat. Ulaz je slobodan!

Iz Čakovca dolazi Media Stres, sastav koji svira alternativni rock koji kombinira s elementima hard, progresivnog i eksperimentalnog rocka. Bend je osnovan 2012. godine i čine ga pjevač i gitarist Karlo Komorski, bubnjar Matej Obadić i basist Aleksandar Hutinec. Svoj EP Fear And Panic izdali su 2013. godine.

Peteročlani alternativni rock bend Brain Production, koji čine pjevač Skender Ahmetović, Kristijan Vasilić i Nino Marević na gitari, Teo Marević na basu i Izidor Vasilić, dolazi sa Krka. Bend postoji od 2007. godine, a autorske su pjesme počeli skladati dvije godine kasnije. Prošle su godine samostalno objavili svoj prvi album – Osam.

Dubrovački Feredon, svira kombinaciju power funka, heavy rocka i grungea. Bend čine pjevač i basist Srđan Petrić, bubnjar Ivica Glunčić, gitarist Tomislav Crnković i klavijaturist Nikola Kapidžić. Kako navode na svojoj Facebook stranici, želja im je “promijeniti glazbu (na lokalnoj razini) i postati popularni (na globalnoj razini)”.

Demo bendovi koji do sada nemaju službeno diskografsko izdanje još uvijek se mogu prijaviti na natjecanje na web stranici HR demo kluba. Glavna nagrada HR demo kluba snimanje je albuma u studijima Hrvatskoga radija.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Komentari