Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Pionir londonske techno scene nastupa u splitskom Kameleonu

13.12.2014. Ziher.hr
Foto: Kameleon

Foto: Kameleon

Nakon londonskog Fabrica, argentinske Pache, brazilskog D-Edga te najvećih svjetskih festivala elektronske glazbe, ovog vikenda u Split stiže neizostavno ime londonske acid tech house scene te omiljeni DJ među modnim ekscentricima – Corrado Loi aka “Corrie” .

Njegove party večeri u svjetski poznatim klubovima obožavali su pohoditi gosti poput ekscentričnog francuskog dizajnera Jean Paul Gaultiera i avangardnog umjetnika, dizajnera i aktera londonskog noćnog života Leigh Boweryja, a upravo je moda prvi razlog zbog kojeg se preselio iz rodne Italije u London. Corrie je te 1985. kad je stigao u London imao namjeru “uspjeti” kao modni dizajner, no umjesto toga strast prema glazbi odvela ga je u smjeru DJ-inga i produkcije, a danas slovi kao jedan od najuzbudljivijih glazbenika britanske tech-house scene. Osim kao Corrie, izdaje i pod pseudonimima Aquanauts i Sambal. Njegova izdanja u svojim setovima rado puštaju Loco Dice, Marco Carola, Richie Hawtin, Miss Kittin, Stacey Pullen, Craig Richards, John Digweed i mnogi drugi.

U svom stvaranju Corrie je nastavio koketirati s modom okupljajući na svojoj party večeri nazvanoj Roma” jedinstvenu, šaroliku i inspirativnu ekipu koja je uz zvuk acid housea i techna s početka 90-tih prenijela glas o nadarenom glazbeniku sve do berlinskog Tresora, Moskve i New Yorka. U preko 25 godina DJ karijere objavio je preko 60 singlova, remixa i kompilacija za glazbene etikete kao što su Sony, Epic, Fabric, Lucidflow, Harry Klein Records, Presslab, Bosh, 4 Kenzo, Evasive i druge, a od samog početka potpisnik je izdanja za jednu od najpoznatijih britanskih etiketa Wiggle koju su prije 20 godina osnovali Nathan Coles, Terry Francis i Evil Eddie Richards.

Foto: Kameleon

Foto: Kameleon

2007. pokrenuo je i vlastitu etiketu Eat More Beef Music, kada zapravo započinje njegovo virtualno prijateljstvo sa splitskim Acilectro crewom koji će u subotu 13.12. odigrati ulogu domaćina te ugostiti Corrie-a u klubu Kameleon u Splitu. Pille & Lushi će se ovom prilikom prisjetiti svog Plunk Funk EPa, kojeg su na vinilu izdali za Corrievu etiketu.

Prosinac je mjesec zabave, dobrog raspoloženja i slavlja, a Kameleon i Acilectro ekipa su već uigrano utočište kvalitetnog zvuka koji izvire iz ponajboljeg sound sistema na svijetu Funktion One, pomno odabranih gostiju i glazbe koja stvara klupsku vibru u gradu podno Marjana.

Ulaznice se mogu nabaviti u klubu Kameleon, u pretprodaji po cijeni od 30 kn, a na dan događaja po 50 kn.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari