Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

7 dana “Snage paraolimpizma”

15.03.2013. Žana Amidžić
Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Danas, 15.ožujka 2013. godine, u 17 sati će se održati izložba fotografija fotoreportera HINA-e Damira Senčara  pod nazivom “Snaga paraolimpizma” u uredu HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu, a traje do 22. ožujka 2013. godine.

Cilj ove  izložbe jest  da potakne hrvatsku javnost za podržavanje sportova u kojima sudjeluju  osobe s invaliditetom. Izložbu organiziraju HPO (Hrvatski paraolimpijski odbor) i HINA (Hrvatska izvještajna novinska agencija) čiji fotoreporter i održava izložbu, a partner  izložbe je Veleposlanstvo UK Velike Britanije i Sjeverne Irske. Temeljem duge suradnje je nastao veliki i značajan fundus fotografija koje prikazuju nastupe naših paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice sa zadnjih 14. paraolimpijskih igara u Londonu. HPO je u ovoj izložbi pripremio 45 najboljih, najatraktivnijih fotografija koje će biti prikazane na ovoj izložbi u Kninu.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Damir Senčar, organizator izložbe,  je fotoreporter HINA-e i dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja , a među njima i prestižne “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju  fotografiju snimljenu na POI (paraolimpijskim igrama) u Pekingu 2008. godine.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Od listopada prošle godine izložba se održala u Zagrebu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Sisku, Varaždinu, Karlovcu,  a održat će se još i  u Puli,  Splitu, Rijeci, Šibeniku i Zadru.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Oni koji su posjetili ovu izložbu u ostalim gradovima kažu da je jako zanimljiva, pa ako netko poželi pogledati ove fotografije u sljedećih 7 dana, zaputite se put Knina i osjetite čar i duh naših paraolimpijaca makar i na fotografijama.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari