Istaknuto
13.11.2018.

Kako bi vam još malo olakšali (i odluku i novčanike!) probrali smo naslove koje biste svakako trebali potražiti na ovogodišnjem Interliberu.

12.11.2018.

Stan Lee, 95-godišnji otac, majka i kum plejade upečatljivih i legendarnih superjunaka Svemira zvanog Marvel, preminuo je jutros nakon što je hitno prevezen u bolnicu.

Vizart

7 dana “Snage paraolimpizma”

15.03.2013. Žana Amidžić
Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Danas, 15.ožujka 2013. godine, u 17 sati će se održati izložba fotografija fotoreportera HINA-e Damira Senčara  pod nazivom “Snaga paraolimpizma” u uredu HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu, a traje do 22. ožujka 2013. godine.

Cilj ove  izložbe jest  da potakne hrvatsku javnost za podržavanje sportova u kojima sudjeluju  osobe s invaliditetom. Izložbu organiziraju HPO (Hrvatski paraolimpijski odbor) i HINA (Hrvatska izvještajna novinska agencija) čiji fotoreporter i održava izložbu, a partner  izložbe je Veleposlanstvo UK Velike Britanije i Sjeverne Irske. Temeljem duge suradnje je nastao veliki i značajan fundus fotografija koje prikazuju nastupe naših paraolimpijaca u proteklih osam godina, a posebice sa zadnjih 14. paraolimpijskih igara u Londonu. HPO je u ovoj izložbi pripremio 45 najboljih, najatraktivnijih fotografija koje će biti prikazane na ovoj izložbi u Kninu.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Damir Senčar, organizator izložbe,  je fotoreporter HINA-e i dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja , a među njima i prestižne “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju  fotografiju snimljenu na POI (paraolimpijskim igrama) u Pekingu 2008. godine.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Od listopada prošle godine izložba se održala u Zagrebu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Sisku, Varaždinu, Karlovcu,  a održat će se još i  u Puli,  Splitu, Rijeci, Šibeniku i Zadru.

Foto:facebook.com/damir.sencar

Foto:facebook.com/damir.sencar

Oni koji su posjetili ovu izložbu u ostalim gradovima kažu da je jako zanimljiva, pa ako netko poželi pogledati ove fotografije u sljedećih 7 dana, zaputite se put Knina i osjetite čar i duh naših paraolimpijaca makar i na fotografijama.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari