novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

Najava: Whateverest i Resonate Festival dovode Addison Groovea u Zagreb

Foto: Whateverest
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Whateverest
Foto: Whateverest

Prošlo je godinu dana otkad su Anto Anto i DJ Indy prvi puta zajedno stali za gramofone u punoj Tvornici Kulture i publici predstavili klupski program pod imenom Whateverest. Za ovaj jubilarni deseti event Whateverest ekipa ima pojačanje i podršku u vidu Resonate Festivala, koji je već nadaleko poznat kao platforma koja okuplja umjetnike, dizajnere i predavače u debatama koje se bave pozicijom tehnologije u umjetnosti, glazbi i kulturi.

Ono što je najbolje od svega jest što ćete na ovom promo partyu imati priliku kupiti svoju kartu za Resonate Festival po promotivnoj ponudi, koja je, vjerujte nam, itekako promotivna!
Stog, u subotu, 7. ožujka u Klubu slavimo prvi Whateverest rođendan uz crew Resonate festivala, čije se ovogodišnje izdanje događa od 13. do 18. travnja u Beogradu na desetak kultnih lokacija i uz učešće hit actova kao što su Ben Frost, Andy Stott, Emika, Inc. Simian Mobile Disco i mnogi drugi. Upravo iz ovih razloga, Whateverest i Resonate festival predstavljaju vam sljedeće goste:
ADDISON GROOVE (50 Weapons)
Tony Williams zna kako pokrenuti ljude. Kao Headhunter, bio je važna figura na dubstep sceni, izdavao za Tempu i ostale utjecajne labelove. Godine 2010. iznenada nam je otkrio “Footcrab”, jednu od najznačajniji bass stvari dekade, pod svojim novim imenom – Addison Groove. Reakcije na “Footcrab” su bile fenomenalne, a stvar je doživjela ogroman uspjeh, i u komercijalnom smislu, ali i u očima kritičara. Utjecaje je pritom crpio iz Chicago ghetto tech i juke scene te je Addison Grooveov utjecaj na UK bass glazbu ogroman jer je upravo on zapalio iskru zanimanja za ove stilove među publikom, ali i među kolegama te je jedno od najzaslužnijih imena na europskoj sceni za proboj Chicago juke-a i footworka na naš kontinent. Sada s već dva albuma na Modeselektorovom labelu 50 Weapons, Addison Groove nastavlja tresti plesne podije snažnim blendom juke-a, jungle-a i ghettotech-a. Albumi su to “Transistor Rhythm” (2012.) i “Presents James Grieve” (2014), dok je od ostalih izdanja nama najdraže za SWAMP 81 label – Work it/Sexual. A izdavao je još i za Gutterfunk, Tectonic i 3024.
Na Whateverest rođendanu očekujte beskompromisni set obilježen mutacijom navedenih stilova, u prvom planu s ritmovima bubanj mašine, acid bas linija i hip-hop/booty vokalnih sampleova.
FELONEEZY (Teklife/Mystic Stylez)
Trenutno jedno od najbitnijih imena na beogradskoj klupskoj sceni. Riječ je o DJ-u čija je selekcija raznovrsnih stilova elektroničke glazbe zapela za oko i uho underground autoriteta kao što su Don’t Watch That TV, Dummy i Dazed and Confused. Klupska večer u Beogradu koju vodi zajedno sa svojim prijateljima zaslužna je za proboj jukea i footworka u ovom dijelu Europe. U suradnji s Jackie Daggerom osnovao je crew Mystic Stylez koji broji sveukupno devet DJ-a i koji je posvećen žanrovima kao što su footwork, grime, UK funky i ostalim „derivatima“ koji dolaze iz američke klupske glazbe. Iako Feloneezy ima tek nekoliko službeno izdanih stvari, već je na playlistama utjecajnih imena kao što su Hyperdub i Opal Tapes, a podršku su mu javno iskazali i Bauuer, RL Grime, Dro Carey, Mssingno, Dorian Concept i mnogi drugi. Njegova se produkcija može čuti u mixevima Nightwave-a, Scratcha DVA-a te Jimmy Tamborella. Nedavna kolaboracija s Jackie Daggerom i DJ Paypalom snimljena je u čast pokojnog DJ Rashada, koji je bio Feloneezyev mentor i najveći utjecaj i koji ga je pozvao da bude dio internacionalnog projekta poznatog kao Teklife.
RESONATE
Festival koji se održava svake godine u Beogradu daje pregled trenutnog stanja u području glazbe, likovne umjetnosti i digitalne kulture. Gosti umjetnici, predavači i ostali sudionici izabrani su da predstavljaju sam vrh suvremene kreativne industrije svijeta. Resonate je ove godine odlučio proširiti program s tri na šest dana kako bi se mogao više fokusirati na glazbenu industriju, nastupe izvođača i radionice.
Be social

Komentari