novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Glazba

The Prodigy na Jazu u sklopu Exit Avanture

Foto: facebook.com/theprodigyofficial
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/theprodigyofficial
Foto: facebook.com/theprodigyofficial

Najznačajniji svjetski elektronski sastav, The Prodigy, u srijedu, 15. srpnja nastupit će na Jazu u sklopu morskog poglavlja Exit Avanture i tako uveličati ovogodišnju proslavu 15. rođendana Exita, kao i nedavnog osvajanja povijesne titule Najboljeg europskog festivala za Sea Dance!

Premijerni nastup na Jazu ujedno je i svjetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u sklopu svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim europskim i svjetskim festivalima. Šesto studijsko izdanje pod nazivom “The Day Is My Enemy” izlazi 30. ožujka i naslijedit će album “Invaders Must Die” s kojim su četvrti put za redom osvojili prvo mjesto britanske liste albuma. U četvrt stoljeća dugoj karijeri, The Prodigy su prodali više od 25 milijuna albuma, a njihovi spektakularni koncerti su prepoznatljivi po nevjerojatnoj euforiji koju nose.

Sea Dance festival kao dio velike Exit Avanture ove će se godine naći rame uz rame s najvećim svjetskim festivalima na kojima će nastupiti The Prodigy, kao što su britanski giganti T in the Park i Isle of Wight, najmasovniji njemački događaji Rock Am Ring i Rock Im Park, australski Future Music, belgijski Rock Werchter, španjolski Benicassim i mnogi drugi. Nakon 2013. godine, kada su oborili rekord posjete glavne pozornice Exit festivala s oko 40.000 euforičnih fanova, očekuje se da The Prodigy na prvom nastupu u Crnoj Gori postave novi rekord na Jazu poslije Madonne i Rolling Stonesa.

The Prodigy čine Liam Howlett, Keith Flint i Maxim, na koncertima praćeni gitaristima, bubnjarima i drugim glazbenicima. Debitantski singl “Charly” našao se među prva tri najslušanija u Velikoj Britaniji, što je bila odlična uvertira pred objavu prvog albuma “Experience”, te godine jednog od deset najboljih u Britaniji. Sve zauvijek mjenja jedan od najvažnijih albuma 20. stoljeća “Music for the Jilted Generation” s kojeg su cijele generacije odrastale uz hitove poput “Voodoo People”, “No Good”, “Their Law”, “One Love” ili “Poison”. Sljedeći album, “The Fat of the Land”, donosi proboj na američko tržište i osim britanske, osvaja i prvo mjesto američke liste najboljih albuma uz hit singlove “Firestarter”, “Diesel Power” i nezaobilaznu “Smack My Bitch Up” koju prati kontraverzni spot.

I sljedeća dva albuma “Always Outnumbered, Never Outgunned” i spomenuti “Invaders Must Die” osvajaju prva mjesta top lista, a The Prodigy pokreću Warriors Dance festival u Japanu, da bi ga iduće godine održali na slavnom Milton Keynesu pred oko 70.000 fanova. Sve to prati odlični koncertni album i DVD/Blu-ray izdanje “World’s on Fire”, a čak dva iduća izdanja održavaju u Srbiji, na Kalemegdanu 2012. i na Exitu 2013! S Kalemegdana se još prepričava veliki tulum u backstageu kada je Skrillex u prostorijama iza pozornice, poslije koncerta puštao muziku dok su se Liam, Keith i Maxim zabavljali s prijateljima iz cijelog svijeta! Vrijeme je za prvi, povijesni nastup u Crnoj Gori, za nove rekorde Exit Avanture i nezaboravne anegdote za bend i putnike iz cijelog svijeta koji dolaze na Jaz!

Najpopularnija lokacija prošlogodišnjeg Sea Dance festivala, Dance Paradise plaža od 15. do 18. srpnja pretvorit će se u europski centar suvremene plesne muzike uz neke od najsvježijih elektronskih stilova s unapređenom produkcijom. Među prvim potvrđenima su predstavnici popularne glazbene platforme TheSoundYouNeed, britanski hit DJ duo Bondax, remiks majstor Star Slinger, francuski one-man-band FKJ i bass hitmaker TCTS iz Manchestera. Njima se pridružuju i članovi američkog muzičkog kolektiva Crew Love, famozni bostonski DJ duo Soul Clap, tročlani kalifornijski bend PillowTalk i “frisco-disco” DJ Nick Monaco.

Be social

Komentari