Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

8. Festival dječje knjige Monte Librić – Knjiga u pokretu

20.04.2015. Tijana ŽivkoFoto: Tanja Draškić Savić

Ovogodišnje osmo izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se od 20. do 26. travnja 2015. u prostorima Circola – Zajednice Talijana Pula. Najavljen je bogat program te mnoštvo domaćih i stranih autora.

Polazišna tema Festivala bit će Knjiga u pokretu koja se kritički osvrće na stereotip razmišljanja o knjizi kao statičnom kulturološkom fenomenu te pokazuje koliko knjiga može biti dinamičan i živ proces koji nas pokreće. Festival će knjigu smjestiti i u kontekst stvarnog kretanja i postaviti tako knjigu i sport „rame uz rame“, kao ravnopravne aktivnosti svakog odrastanja. U skladu s tim promovirat će se zanimljiva i među mladima sve popularnija sportska disciplina – sportsko penjanje.

Rekordnih 74 događaja s više od 80 sudionika

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od 50 nakladnika iz Hrvatske, Italije i Srbije, koji će izložiti oko tri tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije, među kojima su i zanimljive igračke didaktičkog sadržaja, a sve uz popuste od deset do pedeset posto.

U središnjem programu Piknik s autorom najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će poznate i nagrađivane autorice: Marijana Jelić, Snježana Babić-Višnjić, Tamara Bakran, Zdenka Bilušić, Jelena Pervan, Jelena Brezovec, Irena Plejić Premec, Tatjana Pokrajac-Papucci i Jelena Radan. U popularnom programu Knjige papam, svojevrsnom talk showu kojeg vodi Mladen Kušec, sudjelovat će: glazbenica Jelena Radan, alpinist Stipe Božić, skijaš Natko Zrnčić Dim te pulski glazbenici sastava Nola – Gabi i Marijan Jelenić.

Posebnu pažnju izazvat će i gosti programa Autori iz daljine: ilustratorica iz Mađarske – Ildikó Horváth te poznati autori iz Srbije – Miodrag Jakšić i Minja Subota koji će održati glazbeno-literarni nastup, dok će Minja Subota u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli imati i izložbu fotografija Deca su ukras sveta. U talijanskom dijelu programa pod nazivom Più che una storia sudjelovat će talijanski književnici za djecu: Nicolas Murkovic, Katja Dellore i Giovanni Balivo, a u suradnji s Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke održat će se i kazališna predstava Viva Pinocchio.

Više informacija  i program Monte Librića možete pronaći ovdje.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Komentari