Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Knjige

8. Festival dječje knjige Monte Librić – Knjiga u pokretu

20.04.2015. Tijana ŽivkoFoto: Tanja Draškić Savić

Ovogodišnje osmo izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se od 20. do 26. travnja 2015. u prostorima Circola – Zajednice Talijana Pula. Najavljen je bogat program te mnoštvo domaćih i stranih autora.

Polazišna tema Festivala bit će Knjiga u pokretu koja se kritički osvrće na stereotip razmišljanja o knjizi kao statičnom kulturološkom fenomenu te pokazuje koliko knjiga može biti dinamičan i živ proces koji nas pokreće. Festival će knjigu smjestiti i u kontekst stvarnog kretanja i postaviti tako knjigu i sport „rame uz rame“, kao ravnopravne aktivnosti svakog odrastanja. U skladu s tim promovirat će se zanimljiva i među mladima sve popularnija sportska disciplina – sportsko penjanje.

Rekordnih 74 događaja s više od 80 sudionika

U izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovat će više od 50 nakladnika iz Hrvatske, Italije i Srbije, koji će izložiti oko tri tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije, među kojima su i zanimljive igračke didaktičkog sadržaja, a sve uz popuste od deset do pedeset posto.

U središnjem programu Piknik s autorom najnovije iz svijeta hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će poznate i nagrađivane autorice: Marijana Jelić, Snježana Babić-Višnjić, Tamara Bakran, Zdenka Bilušić, Jelena Pervan, Jelena Brezovec, Irena Plejić Premec, Tatjana Pokrajac-Papucci i Jelena Radan. U popularnom programu Knjige papam, svojevrsnom talk showu kojeg vodi Mladen Kušec, sudjelovat će: glazbenica Jelena Radan, alpinist Stipe Božić, skijaš Natko Zrnčić Dim te pulski glazbenici sastava Nola – Gabi i Marijan Jelenić.

Posebnu pažnju izazvat će i gosti programa Autori iz daljine: ilustratorica iz Mađarske – Ildikó Horváth te poznati autori iz Srbije – Miodrag Jakšić i Minja Subota koji će održati glazbeno-literarni nastup, dok će Minja Subota u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli imati i izložbu fotografija Deca su ukras sveta. U talijanskom dijelu programa pod nazivom Più che una storia sudjelovat će talijanski književnici za djecu: Nicolas Murkovic, Katja Dellore i Giovanni Balivo, a u suradnji s Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke održat će se i kazališna predstava Viva Pinocchio.

Više informacija  i program Monte Librića možete pronaći ovdje.

Komentari