Istaknuto
21.01.2018.

Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza projekta SUN U, u razgovoru nam je otkrila nešto više o svojem prvom singlu, planovima za budućnost, glazbenim projektima u kojima sudjeluje i svojoj glazbenoj prošlosti.

09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

Vizart

8. Festival tolerancije – Street artisti šire poruku tolerancije

17.05.2014. Eleonora Glišić
Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Festival tolerancije, u sklopu kojeg su otvorene tematske edukativne izložbe, po osmi put postaje mjestom susreta zagrebačke i hrvatske kulturne scene te europskih i svjetskih umjetničkih projekata. Stalni posjetitelji već prepoznaju festival po inovativnim i interaktivnim multidisciplinarnim izložbama koje su posvećene temi Holokausta, a obilježava ga prožimanje kulturnih inicijativa i edukacije te uključuje mnoge kulturne i socijalne kategorije u zajedničko djelovanje.

Ovaj projekt dinamičnim čini dislociranje izložbi i glazbenog programa iz domaćeg okružja Kina Europa u ostale javne i kulturne prostorije, a ove godine to su Studentski centar (francuski paviljon), ustaški zatvor na Trgu žrtava fašizma – sada studentska poliklinika, bivša sinagoga u Praškoj, Glavni kolodvor, Zavrtnica (tranzitni logor, barake), gimnazija u Križanićevoj, sabirni zatvor prije deportiranja i stadion NK Dinamo.

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Ove godine organizirana je akcija „Street art protiv zaborava“ s ciljem širenja poruke tolerancije među mladima te suradnje s urbanim subkulturnim grupama, udrugama i organizacijama kojima je ideja prihvaćanja, prava na različitost, umjetnost i obrazovanje u fokusu djelovanja. Festival tolerancije je u suradnji s vodećim imenima hrvatske street art scene organizirao akciju ne samo u smislu odavanja počasti žrtvama nego i skretanja pažnje da se slično nikada više ne ponovi.

Izložene su specifične umjetničke intervencije mlađe generacije street artista koji djeluju pod imenina: Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan. Oni su na povećanjima crno-bijelih fotografija izloženim na sedam deportacijskih mjesta u Zagrebu, svaki svojim posebno osmišljenim umjetničkim konceptom odali počast žrtvama i istaknuli važnost memorijskog konteksta mjesta na kojem su se zbili tragični događaji. Radovi ovih talentiranih umjetnika mogu razgledati u prolazu Centra Cvjetni na Trgu Petra Preradovića sve do 24. svibnja, kada završava Festival tolerancije.

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari