Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

8. Festival tolerancije – Street artisti šire poruku tolerancije

17.05.2014. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Festival tolerancije, u sklopu kojeg su otvorene tematske edukativne izložbe, po osmi put postaje mjestom susreta zagrebačke i hrvatske kulturne scene te europskih i svjetskih umjetničkih projekata. Stalni posjetitelji već prepoznaju festival po inovativnim i interaktivnim multidisciplinarnim izložbama koje su posvećene temi Holokausta, a obilježava ga prožimanje kulturnih inicijativa i edukacije te uključuje mnoge kulturne i socijalne kategorije u zajedničko djelovanje.

Ovaj projekt dinamičnim čini dislociranje izložbi i glazbenog programa iz domaćeg okružja Kina Europa u ostale javne i kulturne prostorije, a ove godine to su Studentski centar (francuski paviljon), ustaški zatvor na Trgu žrtava fašizma – sada studentska poliklinika, bivša sinagoga u Praškoj, Glavni kolodvor, Zavrtnica (tranzitni logor, barake), gimnazija u Križanićevoj, sabirni zatvor prije deportiranja i stadion NK Dinamo.

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Ove godine organizirana je akcija „Street art protiv zaborava“ s ciljem širenja poruke tolerancije među mladima te suradnje s urbanim subkulturnim grupama, udrugama i organizacijama kojima je ideja prihvaćanja, prava na različitost, umjetnost i obrazovanje u fokusu djelovanja. Festival tolerancije je u suradnji s vodećim imenima hrvatske street art scene organizirao akciju ne samo u smislu odavanja počasti žrtvama nego i skretanja pažnje da se slično nikada više ne ponovi.

Izložene su specifične umjetničke intervencije mlađe generacije street artista koji djeluju pod imenina: Ana, Sretan Bor, Lunar, Pukovnik Kesovija, Miron, Berislav i Stipan. Oni su na povećanjima crno-bijelih fotografija izloženim na sedam deportacijskih mjesta u Zagrebu, svaki svojim posebno osmišljenim umjetničkim konceptom odali počast žrtvama i istaknuli važnost memorijskog konteksta mjesta na kojem su se zbili tragični događaji. Radovi ovih talentiranih umjetnika mogu razgledati u prolazu Centra Cvjetni na Trgu Petra Preradovića sve do 24. svibnja, kada završava Festival tolerancije.

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

Foto: Facebook/ JFF Zagreb

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari