Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

9. Vukovar Film Festival – laureati Cannesa i Berlina na obalama Dunava

19.08.2015. Hrvoje KorbarFoto: Press

9. Vukovar film festival održat će se od 24. do 29. kolovoza, prikazat će čak 84 filma u 11 festivalskih selekcija među kojima su: natjecateljske kategorije dugometražnog i kratkometražnog filma, izbori skandinavskog i francuskog filma te retrospektiva Woodyja Allena čiji će novi uradak Nerazuman čovjek s Emmom Stone i Joaquinom Phoenixom već tradicionalno imati hrvatsku premijeru na ovom festivalu.

U konkurenciji dugometražnog filma bit će prikazano osam filmova, a hrvatske snage zastupat će novi film Branka Schmidta Imena višnje, premijerno prikazan na ovogodišnjem Pula Film Festivalu gdje je osvojio i nagrade za najbolji scenarij i kameru. U glavnoj ulozi nalazi se, naravno, Ivo Gregurević. Film koji je u Berlinu osvojio Srebernog medvjeda za režiju, Bravo! rumunjskog redatelja Radua Judea, snimljen u potpunosti u crno-bijeloj tehnici vodi nas u multikulturalni svijetu Rumunjske 19. stoljeća, a iz kaneske konkurencije gledatelje očekuje film Blago rumunjskog redatelja Corneliua Porumboia, koji je 2009. osvojio nagradu u kategoriji Un certain regard filmom Policijski, pridjev. 

Foto: vff.hr

Foto: vff.hr

Selekciju filmova s festivala A kategorije moći ćete pogledati u selekciji Svijet, a među njima vrijedi istaknuti novi film Wernera Herzoga Kraljica pustinje s Nicole Kidman u glavnoj ulozi koji znalci opisuju kao mješavinu Engleskog pacijenta i Lawrencea od Arabije, ali i kao velik zaokret u karijeri filmaša koji je najveći uspjeh ostvario filmovima Nosferatu i Enigma Kaspera Hausera. Hrvatsku premijeru imat će i film Priča nad pričama redatelja Mattea Garronea koji je nakon uspjeha filmom Gomorra, također napravio svojevrstan zaokret u karijeri, pa se u ovom slučaju radi o filmskoj bajci sa Selmom Hayek u naslovnoj ulozi. Neuobičajene dvije glumačke nagrade na Berlinskom filmskom festivalu dobio je film 45 godina, a ostale hitove europskog filma moći će se pogledati u selekciji Europskih velikih pet zajedno s novim filmom Nannija Morettija (poznatog po gotovo proročkom filmu Habemus papam!) i kaneskim laureatom Cijena života.

Osim filmskog, festival donosi i glazbeni program u kojem će nastupiti Mostav Sevdah Reunion, sastav zadužen za revitalizaciju sevdaha krajem 90-ih na krilima čijeg uspjeha je procvala sevdah scena u Bosni i Hercegovini, Filip Šovagović sa svojim bendom Deda de mol i DJ-evi iz Peperminta i Papaye. Festivalska događanja ove ćete godine moći pratiti i na Ziheru, koji će imati svog čovjeka na terenu.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Komentari