Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Acid Mothers Temple za mjesec dana u Rijeci

28.08.2017. Ziher.hrFoto: Press

Još je ostalo točno mjesec dana  do premijernog gostovanja japanskih psihodeličara Acid Mothers Temple u Rijeci.

Podsjetimo, u sklopu svoje Hallelujah Mystic Tour in Europe, mastermind benda, gitarist Kawabata Makoto između ostalih svojih projekata našao je vremena i posložio ekipu za još jedan pohod na stari kontinent. S gotovo 90 izdanja, kao i činjenice da godišnje znaju objaviti i po nevjerojatnih deset albuma, njima ideja i inspiracije jednostavno ne ponestaje, te su polagano dosegli zvjezdani status. Grupa je to koja je na scenu vratila interes za psihodeliju, kraut rock i progresivni rock i koja se smatra jednim od najboljih japanskih bendova u povijesti, a njihov rad je glazba uz koju putujete, prisjećate se i prepuštate kaosu.

Koncert otvaraju domaći dečki okupljeni pod nazivom The Freak Folk Of Mangrovia. Sebe opisuju kao fluktuirajući kolektiv glazbenika koji već više godina surađuju u raznim bendovima. Glazbi se pristupa kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u  klasičnom smislu već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. Samim time nikad ništa nije izvedeno identično i svaki put je pred sastavom drugačiji izazov što stvara uzbudljivo i nepredvidivo putovanje kroz nove zvukovne pejzaže.

Riječki dolazak japanskog psihodeličnog benda Acid Mothers Temple zakazan je za četvrtak, 28. rujna s početkom u 20h u Omladinskom kulturnom centru Palach. Organizaciju koncerta potpisuje Distune promotion. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kn dostupne su u Dallas Music Shop Rijeka ili u sustavu Entrio, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 75 kn.

Komentari