Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Knjige

Adrian Mole na kazališnim daskama

10.07.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Kazalište Curve u Leicesteru, gradu u kojem se rodio popularni knjiški tinejdžer Adrian Mole, premijerno će izvesti mjuzikl o jednom od najpopularnijih dječaka u Engleskoj. Mjuzikl će biti temeljen na prvoj knjizi serijala o Moleu Tajni dnevnik Adriana Molea (13 ¾ godina), a osim u kazalištu Curve, zaigrat će i na londonskom West Endu.

Sue Townsand, tvorac Adriana Molea, preminula je u travnju, a godinama je poticala stvaranje mjuzikla. Cijeli je život provela u Leicesteru i ondje je stvorena njezina kreativna ideja o Moleu prije nego što se preselila u Ashby-de-la-Zouch.

Fanovi sigurno s nestrpljenjem očekuju da se njihov omiljeni lik, čija popularnost ne opada posljednjih 30-ak godina, dovede na pozornicu u glazbenoj verziji, a premijera mjuzikla u kazalištu Curve očekuje se sljedeće godine.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari