Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Knjige

Adrian Mole na kazališnim daskama

10.07.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Kazalište Curve u Leicesteru, gradu u kojem se rodio popularni knjiški tinejdžer Adrian Mole, premijerno će izvesti mjuzikl o jednom od najpopularnijih dječaka u Engleskoj. Mjuzikl će biti temeljen na prvoj knjizi serijala o Moleu Tajni dnevnik Adriana Molea (13 ¾ godina), a osim u kazalištu Curve, zaigrat će i na londonskom West Endu.

Sue Townsand, tvorac Adriana Molea, preminula je u travnju, a godinama je poticala stvaranje mjuzikla. Cijeli je život provela u Leicesteru i ondje je stvorena njezina kreativna ideja o Moleu prije nego što se preselila u Ashby-de-la-Zouch.

Fanovi sigurno s nestrpljenjem očekuju da se njihov omiljeni lik, čija popularnost ne opada posljednjih 30-ak godina, dovede na pozornicu u glazbenoj verziji, a premijera mjuzikla u kazalištu Curve očekuje se sljedeće godine.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Komentari