Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Knjige

Adrian Mole na kazališnim daskama

10.07.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Kazalište Curve u Leicesteru, gradu u kojem se rodio popularni knjiški tinejdžer Adrian Mole, premijerno će izvesti mjuzikl o jednom od najpopularnijih dječaka u Engleskoj. Mjuzikl će biti temeljen na prvoj knjizi serijala o Moleu Tajni dnevnik Adriana Molea (13 ¾ godina), a osim u kazalištu Curve, zaigrat će i na londonskom West Endu.

Sue Townsand, tvorac Adriana Molea, preminula je u travnju, a godinama je poticala stvaranje mjuzikla. Cijeli je život provela u Leicesteru i ondje je stvorena njezina kreativna ideja o Moleu prije nego što se preselila u Ashby-de-la-Zouch.

Fanovi sigurno s nestrpljenjem očekuju da se njihov omiljeni lik, čija popularnost ne opada posljednjih 30-ak godina, dovede na pozornicu u glazbenoj verziji, a premijera mjuzikla u kazalištu Curve očekuje se sljedeće godine.

Komentari