Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

ADU dobiva stalnu scenu u Frankopanskoj – besplatne izvedbe studentskih predstava

12.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu pokreće novu kazališnu scenu F22. Projekt Nove akademijske scene za cilj ima predstavljanje ispitnih produkcija, stvaranje novih kazališnih imena i odgoj novih generacija umjetnika, čiji će radovi odsada biti redovito i u većoj mjeri dostupni javnosti.

Nova akademijska scena u Frankopanskoj 22 će tako, pored postojeće scene Akademije dramske umjetnosti gdje se redovito odvijaju pokusi i ispitne produkcije, svakoga mjeseca prikazivati zanimljive i uspješne studentske predstave. Misija je trajno uspostavljanje novog scenskog prostora u koji će rado svraćati kazališna publika željna novog i drugačijeg kazališta te imati priliku pratiti rezultate stvaralačkih procesa novih generacija kazališnih umjetnika.

Prva izvedba u sklopu Nove akademijske scene održat će se 14. ožujka u 20 sati. Radi se o reprizi scenskog projekta Pomutnje, nastalog u koprodukciji Akademije dramske umjetnosti i Eurokaza, prema romanu Pomutnje gojenca Törlessa Roberta Musila. Predstava je premijeru imala u rujnu prošle godine u New Yorku, nakon čega je više puta izvođena u Zagrebu. Redatelj projekta je Branko Brezovec, a u predstavi glume predstavnici nove generacije glumaca proizašle s Akademije – Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc.

Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr

Nakon Pomutnji, zakazane su još izvedbe dviju predstava koje su nastale kao dio ispitnih produkcija na Akademiji. Dana 19. ožujka zagrebačka publika će imati priliku ponovno vidjeti projekt priznatog europskog koreografa i pedagoga suvremenih plesnih tehnika, Francesca Scavette. Hunting family 2, sa studenticama 2. godine izvedbenog plesa Akademije dramske umjetnosti.

Nakon toga, 27. ožujka publici će se na sceni F22 predstaviti glumačka klasa Krešimira Dolenčića s predstavom Ilijada. Radi se o studentima četvrte i pete godine studija glume na Akademiji, koji će izvesti Ilijadu nastalu kao kombinaciju tekstova Homera, Alessandra Baricca i studentice dramaturgije Dine Vukelić. Ulaz na izvedbe predstava je slobodan.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Komentari