Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Izvedbene umjetnosti

ADU dobiva stalnu scenu u Frankopanskoj – besplatne izvedbe studentskih predstava

12.03.2015. Ziher.hr
Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr

Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu pokreće novu kazališnu scenu F22. Projekt Nove akademijske scene za cilj ima predstavljanje ispitnih produkcija, stvaranje novih kazališnih imena i odgoj novih generacija umjetnika, čiji će radovi odsada biti redovito i u većoj mjeri dostupni javnosti.

Nova akademijska scena u Frankopanskoj 22 će tako, pored postojeće scene Akademije dramske umjetnosti gdje se redovito odvijaju pokusi i ispitne produkcije, svakoga mjeseca prikazivati zanimljive i uspješne studentske predstave. Misija je trajno uspostavljanje novog scenskog prostora u koji će rado svraćati kazališna publika željna novog i drugačijeg kazališta te imati priliku pratiti rezultate stvaralačkih procesa novih generacija kazališnih umjetnika.

Prva izvedba u sklopu Nove akademijske scene održat će se 14. ožujka u 20 sati. Radi se o reprizi scenskog projekta Pomutnje, nastalog u koprodukciji Akademije dramske umjetnosti i Eurokaza, prema romanu Pomutnje gojenca Törlessa Roberta Musila. Predstava je premijeru imala u rujnu prošle godine u New Yorku, nakon čega je više puta izvođena u Zagrebu. Redatelj projekta je Branko Brezovec, a u predstavi glume predstavnici nove generacije glumaca proizašle s Akademije – Romano Nikolić, Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Domagoj Janković i Adrian Pezdirc.

Foto: www.adu.hr

Foto: www.adu.hr

Nakon Pomutnji, zakazane su još izvedbe dviju predstava koje su nastale kao dio ispitnih produkcija na Akademiji. Dana 19. ožujka zagrebačka publika će imati priliku ponovno vidjeti projekt priznatog europskog koreografa i pedagoga suvremenih plesnih tehnika, Francesca Scavette. Hunting family 2, sa studenticama 2. godine izvedbenog plesa Akademije dramske umjetnosti.

Nakon toga, 27. ožujka publici će se na sceni F22 predstaviti glumačka klasa Krešimira Dolenčića s predstavom Ilijada. Radi se o studentima četvrte i pete godine studija glume na Akademiji, koji će izvesti Ilijadu nastalu kao kombinaciju tekstova Homera, Alessandra Baricca i studentice dramaturgije Dine Vukelić. Ulaz na izvedbe predstava je slobodan.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Komentari