Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 12/25

12.12.2016. Djed Mraziher

Dobar vam novi radni tjedan kulturnjaci,

Jučer smo se baš nadijelili poklona pa danas imam samo jedan, ali svakako nimalo manje vrijedan poklon. Iz izdavačke kuće Vuković & Runjić stiže jedna prigodna ponedjeljkasta knjiga!

Umberto Eco je rekao da ima genijalnosti u ludilu ovoga pisca, a Le Point ga naziva najvećim živućim piscem. Radi se dakako o Orhanu Pamuku, a izdavačka kuća Vuković & Runjić pomogla mi je da nekome od vas poklonim najnoviju knjigu ovog nobelovca, roman “Čudno je u mojoj glavi”. Ispričana iz nekoliko perspektiva, ovo je priča o Mevlutu Karatašu i ostalim raznolikim licima koji su izgradili i preobrazili Istanbul. Ako je i vama čudno u glavi ponedjeljkom, podijelite sa mnom na Ziherovom Facebooku ispod današnjeg prozorčića svoje recepte kako ponedjeljak ubrzati i učiniti bezbolnim. Jedan sretnik ili sretnica na kraju dana dobit će knjigu pod bor. 

Dobitnika izvlačim u 22 sata, a već sutra u 9 otvaram novi prozorčić.

Sretno preživljavanje ponedjeljka,

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 254 times, 1 visits today)

Komentari