Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 12/25

12.12.2016. Djed Mraziher

Dobar vam novi radni tjedan kulturnjaci,

Jučer smo se baš nadijelili poklona pa danas imam samo jedan, ali svakako nimalo manje vrijedan poklon. Iz izdavačke kuće Vuković & Runjić stiže jedna prigodna ponedjeljkasta knjiga!

Umberto Eco je rekao da ima genijalnosti u ludilu ovoga pisca, a Le Point ga naziva najvećim živućim piscem. Radi se dakako o Orhanu Pamuku, a izdavačka kuća Vuković & Runjić pomogla mi je da nekome od vas poklonim najnoviju knjigu ovog nobelovca, roman “Čudno je u mojoj glavi”. Ispričana iz nekoliko perspektiva, ovo je priča o Mevlutu Karatašu i ostalim raznolikim licima koji su izgradili i preobrazili Istanbul. Ako je i vama čudno u glavi ponedjeljkom, podijelite sa mnom na Ziherovom Facebooku ispod današnjeg prozorčića svoje recepte kako ponedjeljak ubrzati i učiniti bezbolnim. Jedan sretnik ili sretnica na kraju dana dobit će knjigu pod bor. 

Dobitnika izvlačim u 22 sata, a već sutra u 9 otvaram novi prozorčić.

Sretno preživljavanje ponedjeljka,

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 264 times, 1 visits today)

Komentari