Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 14/25

14.12.2016. Djed Mraziher

Dobro jutro dobri ljudi,

Prošli smo pola puta, a još je toliko odličnih poklona pred nama! Današnji prozorčić poklonima su napunili izdavačka kuća Fraktura i meni jako drago kazalište Gavella (usput, baci oko na njihov Facebook, tamo možeš postati facebookritičar jer je Gavella u suradnji sa Ziherom pokrenula Facebookritiku)

1. Melodrama “Kao na nebu” kazališta Gavella rađena je po istoimenom filmu švedskog autora i redatelja Kaya Pollaka. Priča je to o svjetski uspješnom dirigentu koji se vraća u malo rodno mjesto gdje preuzima crkveni zbor i ponovo otkriva radost muziciranja koju je izgubio u stresu mnogobrojnih obaveza. Rene Medvešek režirao je predstavu koja govori o zajednici i zajedništvu, o snazi prijateljstva, glazbe i ljubavi. Glumačku postavu predvodi Ozren Grabarić koji je za glavnu ulogu osvojio više nagrada, a bio je nominiran i za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine. Jedan sretnik/ca može osvojiti dvije ulaznice za izvedbu predstave 16. prosinca na Ziherovom instagramu.

2. “Put sreće” posljednja je knjiga u serijalu “Planovi puta” Jorgea Bucayja. Kao i prethodne knjige ovog slavnog argentinskog psihoterapeuta, ne govori nam kako biti sretan, ali uspješno postavlja prava pitanja te nas upućuje na pravo ishodište sreće – nas same. Jedan primjerak knjige čeka vas na Ziherovom Facebooku. U komentaru ispod današnjeg prozorčića ostavite mi književnu preporuku – koju ste knjigu pročitali ove godine a da vas je usrećila i zašto.

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a u novi prozorčić zavirit ćemo zajedno već sutra u 9!

Kultura kreće od vas.

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 283 times, 1 visits today)

Komentari