Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 14/25

14.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dobro jutro dobri ljudi,

Prošli smo pola puta, a još je toliko odličnih poklona pred nama! Današnji prozorčić poklonima su napunili izdavačka kuća Fraktura i meni jako drago kazalište Gavella (usput, baci oko na njihov Facebook, tamo možeš postati facebookritičar jer je Gavella u suradnji sa Ziherom pokrenula Facebookritiku)

1. Melodrama “Kao na nebu” kazališta Gavella rađena je po istoimenom filmu švedskog autora i redatelja Kaya Pollaka. Priča je to o svjetski uspješnom dirigentu koji se vraća u malo rodno mjesto gdje preuzima crkveni zbor i ponovo otkriva radost muziciranja koju je izgubio u stresu mnogobrojnih obaveza. Rene Medvešek režirao je predstavu koja govori o zajednici i zajedništvu, o snazi prijateljstva, glazbe i ljubavi. Glumačku postavu predvodi Ozren Grabarić koji je za glavnu ulogu osvojio više nagrada, a bio je nominiran i za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine. Jedan sretnik/ca može osvojiti dvije ulaznice za izvedbu predstave 16. prosinca na Ziherovom instagramu.

2. “Put sreće” posljednja je knjiga u serijalu “Planovi puta” Jorgea Bucayja. Kao i prethodne knjige ovog slavnog argentinskog psihoterapeuta, ne govori nam kako biti sretan, ali uspješno postavlja prava pitanja te nas upućuje na pravo ishodište sreće – nas same. Jedan primjerak knjige čeka vas na Ziherovom Facebooku. U komentaru ispod današnjeg prozorčića ostavite mi književnu preporuku – koju ste knjigu pročitali ove godine a da vas je usrećila i zašto.

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a u novi prozorčić zavirit ćemo zajedno već sutra u 9!

Kultura kreće od vas.

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 294 times, 1 visits today)

Komentari