Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 17/25

17.12.2016. Djed Mraziher

Dragi moji knjiški moljci,

danas je vaš dan! Otvorio sam prozorčić i iza njega naišao na čak dvije knjige koje će danas krenuti na put na dvije vaše adrese. Poklon su danas pripremile izdavačke kuće VBZ i Edicije Božićević.

1. Godina je 1968. Meksiko se priprema za Olimpijske igre, dok istovremeno bjesne studentski prosvjedi. David Toscana nas u svojoj knjizi “Prosvijetljena vojska” vodi u priču o buntovništvu, političkoj nekorektnosti i ismijavanju imperijalizma i nacionalizma, sve u oblaku smijeha satkanog od ironije i parodije. U izdanju Edicije Božičević čitamo o Toscanovom dječačkom snu o prodiranju u SAD i ponovnom osvajanju Teksasa. Knjiga vas čeka na Ziherovom Instagramu.

2. Iza brave se nešto krije, kriju se traume, a u ovoj se knjizi radi o čak četiri brave. “4 brave” roman je Željke Horvat Čeč ispripovijedan kroz djevojčicu čije odrastanje od prvog do šestog razreda pomno pratimo. Tekst je lagan, naoko nevin, knjiga je upotpunjena isječcima iz bilježnica i novina, a jedini grijeh naše pripovjedačice jest što ne pohađa vjeronauk. “4 brave” VBZ poklanja sretniku/ici koji današnji prozorčić sa Ziherovog Facebooka javno (!) podijeli na svome profilu, a na Ziherovom ostavi like.  

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a dane do Božića nastavljamo odbrojavati sutra u 9 sati.

Sretan put u svijet knjige!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 215 times, 1 visits today)

Komentari