Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 17/25

17.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi moji knjiški moljci,

danas je vaš dan! Otvorio sam prozorčić i iza njega naišao na čak dvije knjige koje će danas krenuti na put na dvije vaše adrese. Poklon su danas pripremile izdavačke kuće VBZ i Edicije Božićević.

1. Godina je 1968. Meksiko se priprema za Olimpijske igre, dok istovremeno bjesne studentski prosvjedi. David Toscana nas u svojoj knjizi “Prosvijetljena vojska” vodi u priču o buntovništvu, političkoj nekorektnosti i ismijavanju imperijalizma i nacionalizma, sve u oblaku smijeha satkanog od ironije i parodije. U izdanju Edicije Božičević čitamo o Toscanovom dječačkom snu o prodiranju u SAD i ponovnom osvajanju Teksasa. Knjiga vas čeka na Ziherovom Instagramu.

2. Iza brave se nešto krije, kriju se traume, a u ovoj se knjizi radi o čak četiri brave. “4 brave” roman je Željke Horvat Čeč ispripovijedan kroz djevojčicu čije odrastanje od prvog do šestog razreda pomno pratimo. Tekst je lagan, naoko nevin, knjiga je upotpunjena isječcima iz bilježnica i novina, a jedini grijeh naše pripovjedačice jest što ne pohađa vjeronauk. “4 brave” VBZ poklanja sretniku/ici koji današnji prozorčić sa Ziherovog Facebooka javno (!) podijeli na svome profilu, a na Ziherovom ostavi like.  

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a dane do Božića nastavljamo odbrojavati sutra u 9 sati.

Sretan put u svijet knjige!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 233 times, 2 visits today)

Komentari