Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 18/25

18.12.2016. Djed Mraziher

Ho ho ho prijatelji!

Vikend je pri kraju, ulazimo u posljednji tjedan prije Božića, a prozorčića je još malo. Danas vas Gavella vodi u kazalište na čak dvije predstave, a u Tvornicu kulture možete na koncert.

1. Najveći kazališni hit sezone 2016./17. zasad je zasigurno predstava “Gospođa Bovary” kazališta Gavella. Dramatičarka Ivana Sajko napisala je novi dramski tekst prema motivima slavnoga romana Gustavea Flauberta. Emma Bovary, u izvedbi Jelene Miholjević, tako je duboko nesretna žena koja neuspješno traži sreću i ljubav, a utjehu pronalazi u materijalnim stvarima i kratkotrajnim avanturama. Dinamičnu predstavu punu glazbe, pokreta i referenca na popularnu kulturu odlično je režirao Saša Božić. Dvije ulaznice za izvedbu 20. prosinca idu u ruke jednog sretnika/ce koji na Ziherovom Facebooku u komentaru tagira prijatelja/icu i napiše “Idemo na Gospođu Bovary”.

2. Monodrama “Moj slučaj” prati odrastanje i život velikog hrvatskog filozofa, književnika i političara Vlade Gotovca. Monodramu je dramatizirao, režirao i u njoj glumi Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella. Predstava je premijerno odigrana 2013. u Histrionskom domu, a od ove jeseni igra na Sceni 121 u atriju Gavelle. Dvije ulaznice za izvedbu po izboru (20. ili 21. prosinca) idu u ruke jednog sretnika/ce koji na Ziherovom Facebooku u komentaru tagira prijatelja/icu i napiše “Idemo na Moj slučaj”.

3. Multitalentirana američka glazbenica i umjetnica Marissa Nadler nastupit će u Tvornici kulture 19. prosinca. Nošena fantastičnim vokalom Marissa Nadler u svojoj glazbi vješto kombinira utjecaje u rasponu od countryja i folka preko americane do gotha i black metala. Ova jedinstvena umjetnica u petnaestak godina karijere objavila je sedam službenih albuma, dva EP-a i hrpu singlova i neslužbenih izdanja postavši ljubimica nezavisne scene i medija. Po dvije ulaznice za koncert Marisse Nadler čekaju dvoje sretnika/ca na Ziherovom Instagramu

Sve dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a u posljednji tjedan darivanja krećemo već sutra u 9 sati.

Uživajte u nedjelji!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 233 times, 1 visits today)

Komentari