Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 18/25

18.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho prijatelji!

Vikend je pri kraju, ulazimo u posljednji tjedan prije Božića, a prozorčića je još malo. Danas vas Gavella vodi u kazalište na čak dvije predstave, a u Tvornicu kulture možete na koncert.

1. Najveći kazališni hit sezone 2016./17. zasad je zasigurno predstava “Gospođa Bovary” kazališta Gavella. Dramatičarka Ivana Sajko napisala je novi dramski tekst prema motivima slavnoga romana Gustavea Flauberta. Emma Bovary, u izvedbi Jelene Miholjević, tako je duboko nesretna žena koja neuspješno traži sreću i ljubav, a utjehu pronalazi u materijalnim stvarima i kratkotrajnim avanturama. Dinamičnu predstavu punu glazbe, pokreta i referenca na popularnu kulturu odlično je režirao Saša Božić. Dvije ulaznice za izvedbu 20. prosinca idu u ruke jednog sretnika/ce koji na Ziherovom Facebooku u komentaru tagira prijatelja/icu i napiše “Idemo na Gospođu Bovary”.

2. Monodrama “Moj slučaj” prati odrastanje i život velikog hrvatskog filozofa, književnika i političara Vlade Gotovca. Monodramu je dramatizirao, režirao i u njoj glumi Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella. Predstava je premijerno odigrana 2013. u Histrionskom domu, a od ove jeseni igra na Sceni 121 u atriju Gavelle. Dvije ulaznice za izvedbu po izboru (20. ili 21. prosinca) idu u ruke jednog sretnika/ce koji na Ziherovom Facebooku u komentaru tagira prijatelja/icu i napiše “Idemo na Moj slučaj”.

3. Multitalentirana američka glazbenica i umjetnica Marissa Nadler nastupit će u Tvornici kulture 19. prosinca. Nošena fantastičnim vokalom Marissa Nadler u svojoj glazbi vješto kombinira utjecaje u rasponu od countryja i folka preko americane do gotha i black metala. Ova jedinstvena umjetnica u petnaestak godina karijere objavila je sedam službenih albuma, dva EP-a i hrpu singlova i neslužbenih izdanja postavši ljubimica nezavisne scene i medija. Po dvije ulaznice za koncert Marisse Nadler čekaju dvoje sretnika/ca na Ziherovom Instagramu

Sve dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a u posljednji tjedan darivanja krećemo već sutra u 9 sati.

Uživajte u nedjelji!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 243 times, 1 visits today)

Komentari