Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 20/25

20.12.2016. Djed Mraziher

Dobro jutro knjigoljupci!

Današnji je poklon jedan, ali vrijedan – dobra knjiga uvijek je pravo blago. Današnji naslov iza prozorčića je sakrila Mozaik knjiga, a radi se o knjizi “Prašina koja pada sa snova” Louisa de Bernieresa koji nas ovim romanom vraća u doba vladavine kralja Edvarda VII. Upoznajemo šaroliku paletu likova; sestre McCosh te dječake obitelji Pitt i Pendennis. Njihovo odrastanje prekida Veliki rat, a poslije se postavlja pitanje kako na ruševinama izgraditi novi život.

A mene sada zanima jedna stvar – koliko ste knjiga pročitali ove godine? Napišite mi to u komentar ispod današnjeg adventskog prozorčića na Ziherovom Facebooku i netko od vas za Božić će početi čitati upravo ovaj naslov Mozaik knjige.

Dobitnike objavljujem u 22 sata, a novi prozorčić otvaramo već sutra u 9 ujutro.

Ostanite kulturni,

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 242 times, 1 visits today)

Komentari