Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 20/25

20.12.2016. Djed Mraziher

Dobro jutro knjigoljupci!

Današnji je poklon jedan, ali vrijedan – dobra knjiga uvijek je pravo blago. Današnji naslov iza prozorčića je sakrila Mozaik knjiga, a radi se o knjizi “Prašina koja pada sa snova” Louisa de Bernieresa koji nas ovim romanom vraća u doba vladavine kralja Edvarda VII. Upoznajemo šaroliku paletu likova; sestre McCosh te dječake obitelji Pitt i Pendennis. Njihovo odrastanje prekida Veliki rat, a poslije se postavlja pitanje kako na ruševinama izgraditi novi život.

A mene sada zanima jedna stvar – koliko ste knjiga pročitali ove godine? Napišite mi to u komentar ispod današnjeg adventskog prozorčića na Ziherovom Facebooku i netko od vas za Božić će početi čitati upravo ovaj naslov Mozaik knjige.

Dobitnike objavljujem u 22 sata, a novi prozorčić otvaramo već sutra u 9 ujutro.

Ostanite kulturni,

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 234 times, 1 visits today)

Komentari