Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 22/25

22.12.2016. Djed Mraziher

Dragi moji kulturnjaci,

današnji poklončić je jedan, ali vrijedan. Do kraja našeg darivanja ostala su još tri dana i sedam poklona pa nema straha da ćete ostati praznih ruku pred Božić. Izdavačka kuća Profil za vas je danas pripremila knjigu “Poricanje”. Roman je to prvijenac spisateljice Renée Knight koja se prije pisanja bavila režijom dokumentaraca za BBC. Vjerojatno je i to dijelom utjecalo na odabir krimića kao žanra u kojem će se okušati, i to veoma uspješno. “Poricanje” govori o onome što svi pokušavamo sakriti i od samih sebe, a ponajprije od drugih – o tajnama, a glavna junakinja Catherine ih ima mnogo i sve ih nalazi u romanu koji se slučajno pojavljuje na njezinom noćnom ormariću.

Ova knjiga može biti upravo tvoja! Na Ziherovom Facebooku ispod današnjeg prozorčića ostavi svoje ime i prezime i lupi like na cijeli Ziher. 

Dobitnika/cu objavljujem u 22 sata, a novi prozorčić otvaramo sutra u 9.

Čitajte puno i čitajte dobro,

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 280 times, 1 visits today)

Komentari