Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 2/25

02.12.2016. Djed Mraziher

Dragi moji kulturnjaci,

Prvi dan je iza nas, već vidim da će ovo biti najbolji adventski kalendar. Iza današnjeg prozorčića otkrio sam još odličnih poklona. Otvarajte sa mnom prozorčiće svaki dan jer će se za svakoga naći ponešto.

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

advent kalendar 2

2/25

Budući da je jučer bila velika navala, kalendar je očito odlučio da vas i danas vodim na ista mjesta – u Kino Tuškanac i Tvornicu kulture

1. Kino Tuškanac je sutra (3. prosinca) Pametno kino i nudi edukativno-zabavan program za vaše najmlađe! Prvo je na redu zabava, klinci će (a možda i poneki mama i tata) imati priliku pogledati animirani film Kuća velikog mađioničara o mladom mačku Munji koji se ušulja u mađioničarev tajanstveni dvorac i sprijatelji se s mađioničarem. No, opasnost zaprijeti kad mađioničar završi u bolnici, a njegov nećak odluči prodati dvorac. Munja i prijatelji učinit će sve da bi spasili dvorac! Nakon animiranog filma, u predvorju kina počinje zabavno-edukativni dio: dramske i mađioničarske radionice, žongliranje, slikanje… a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“. Ako svoje najmlađe želite odvesti u Pametno kino, na svojem Facebook profilu javno (!) podijelite današnju adventsku objavu koju ćete naći na Ziherovoj Facebook stranici.

2. U Tvornici kulture sutra (3. prosinca) nastupa odličan Basecamp. U Zagreb premijerno dolaze ravno iz Nashvillea, a ovo im je ujedno i jedini nastup u regiji. To se ne propušta! Ekipu iz Basecampa žanrovi i etikete uopće ne zanimaju – oni ih dekonstruiraju, njihov tempo umorit će vaše nožice na vratima vikenda, a srca se ispuniti čistim R’n’B ritmom. Želiš na Basecamp? Može! Dvoje sretnika koji nas zaprate na Instagramu i prate upute osvojit će po dvije ulaznice za Tvornicu.

Sve dobitnike izvlačim točno u 22 sata na Ziherovom Facebook pageu. Vidimo se ponovno sutra točno u 9!

Ostanite kulturni,

Vaš Djed Mraziher

(Visited 293 times, 1 visits today)

Komentari