Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 23/25

23.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi moji kulturni vilenjaci,

Božić nam je pred vratima, još samo da izdržimo ovaj petak, a mirisi kolača, bakalara, sarmi i borova već je u zraku. Čim sam otvorio prozorčić zamirisali su i pokloni koje vam danas poklanjam – oni iz kuhinje Dallas Recordsa i Ferragosto Jama.

1. Iz Dallasove biblioteke stiže hrvatsko izdanje knjige Aleksandra Žikića “Mjesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“. Knjiga je dosad u Srbiji imala pet izdanja, a hrvatsko izdanje prijevod je Milana Pavlinovića. Knjiga je biografske prirode, nudi realan prikaz Milanovog života, bez pretjeranog zadiranja u njegovu privatnost. Priča je to o dinamičnom životu velikog glazbenog stvaratelja, njegovim padovima i uspjesima, željama i ostvarenjima, kao i o cjelokupnom razvoju karijere. Naglasak je pak stavljen na atmosferu u kojoj su nastajale najuspješnije pjesme, a knjiga obiluje i autentičnim svjedočanstvima i izvornim fotografijama. Priča o Milanu Mladenoviću čeka vas na Ziherovom Instagramu.

2. Ferragosto Jam sljedeće će godine obilježiti svoju desetu godinu postojanja na tri pozornice (i sve će biti na broju!) Orahovačkog jezera. Uz već potvrđene sve izvođače koji zbog vremenskih neprilika nisu mogli nastupiti ovoga ljeta, nova imena već su počela stizati pa tako prvi najavljeni trojac čine Sajsi MC, Repetitor i Luce. Kako bi skratili čekanje do početka kolovoza stiže nam i Ferragosto Winter Jam 20. siječnja na dvije pozornice u Vintage Industrial Baru na kojem će nastupiti Debeli Precjednik, Luka Tomaš (Kinoklub), Rochelle Rochelle, Gužva u 16-ercu, Marin Šulentić (Mašinko) & Pavle Jovanović (Peek 3) i još dva neobjavljena izvođača. Ferragosto Jam za vas je pripremio jedan veliki poklon paket u kojem se nalaze FJ9 majica, torba i bedž, ali i po jedna festivalska ulaznica za FJ10 i jedna za Ferragosto Winter Jam. U komentar na Ziherovom Facebooku napišite mi svoju najdražu Ferragosto uspomenu, zalijepite fotku s Ferragosta ili mi napišite koga biste voljeli uživo čuti na nekom od budućih izdanja. 

Sve dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a predzadnji prozorčić otvaramo sutra u 9 sati.

Širite kulturni božićni duh,

Vaš Djed Mraziher

mraziherDjed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 200 times, 1 visits today)

Komentari