Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 24/25

24.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho ljubitelji Ziherovih poklona,

Božić nam je pred vratima i naše se druženje za ovu godinu bliži svome kraju. Francuske salate se već naveliko miješaju, bakalari šire svoje mirise, počinju prve ozlijede iglicama s bora i domovima se već širi blagdansko ozračje. Ispod mog bora današnji prozorčić krije dva poklona – jedan iz filmske radionice Continental filma i drugi iz one kazališne, i to Gavelline.

1. Dvije velike holivudske zvijezde današnjice, Jennifer Lawrence i Chris Pratt, udružuju snage u akcijskom znanstveno-fantastičnom spektaklu Putnici koji 29. prosinca dolazi u Cineplexx kina. Aurora (Lawrence) i Jim (Pratt) dvoje su putnika koji se nalaze na svemirskom brodu koji ih prevozi u novi život na novoj planeti. Međutim, putovanje uskoro postaje smrtonosno nakon što ih njihove komore za spavanje probude iz hibernacije 90 godina prije dolaska na odredište. Continental Film nagrađuje troje sretnika ili sretnica, svaki će dobiti po dvije ulaznice za projekciju po izboru u Cineplexx kinu u Zagrebu ili Splitu. Ulaznice vas čekaju na  Ziherovom Instagramu.

2. Filumena Marturano izmiče klasičnom poimanju “moralnog”, a drama nas provocira svojom neuhvatljivošću i odbijanjem da stvari proglasi točnima ili ispravnima, dobrima ili zlima. Za De Filippa sadržaj je važniji od forme, a srce snažnije od razuma, pa bi i ova “Filumena”, u režiji Dražena Ferenčine, ponajprije trebala biti predstava jakih osobnosti, usredotočena na odnose i emocije, zaronjena u oprečnosti jednog “suludo životnog podneblja”. Za izvedbu “Filumene Marturano” 29. prosinca u kazalištu Gavella imam spremljene dvije ulaznice koje na Ziherovom Facebooku čekaju sretnika/cu koji u komentar ispod današnjeg prozorčića tagiraju osobu koju bi odveli u kazalište. 

Sve dobitnike objavljujem u 22 sata, a posljednji prozorčić ove godine otvaramo na božićno jutro u 9 sati!

Radostan i pjesmom ispunjen Badnjak želi vam

Vaš Djed Mraziher

mraziherDjed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 188 times, 1 visits today)

Komentari