Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 5/25

05.12.2016. Djed Mraziher

Dragi moji knjigoljupci i ljubitelji izložbi,

Danas je dan za vas! U suradnji s Algoritmom i Muzejom za umjetnost i obrt danas ću obradovati čak šestero čitatelja Zihera. 🙂

  1. Advent je pravo vrijeme da sjednemo u vremeplov i vratimo se danima kada smo bili djeca. Uživajte u lampicama, fritulama, zimskim radostima, a Algoritam se pobrinuo da sretnik ili sretnica u ruke dobiju knjigu koja će dozvati neke davnije uspomene. “Gregov dnevnik: Lijevo smetalo” sedmi je dio serijala o dogodovštinama školarca Grega i njegovog prijatelja Rowleyja iz pera Jeffa Kinneyja. U najnovijem se dijelu radi o (ne)sretnom Valentinovu i školskom plesu te traženju pratilje, a cijela knjiga je upotpunjena ilustracijama Chada W. Beckermana i samog autora. Knjiga vas čeka na Ziherovom Instagramu!

  2. Ovog Božića odlaskom u Muzej za umjetnost i obrt imate priliku zaviriti iza kulisa najpoznatije baletne priče – Orašara. Posjetiteljima se pruža bajkovit pogled izbliza na scenografiju i kostime vodećih europskih kazališnih kuća. Materijali za praizvedbu 1892. iz Sankt Peterburga, raskošni kostimi iz milanskog Teatro alla Scala, uključujući i kostim ujaka Drosselmeyera kojeg je nosio Rudolf Nurejev, kostimi iz Državnog baleta u Berlinu, privatne kolekcije Yuresha i HNK u Zagrebu, uz vrhunsku scenografiju, dočarat će magičnost atmosfere svake izvedbe ovog planetarno popularnog baleta.

    Dojam će upotpuniti i velik broj lutaka orašara iz privatnih kolekcija, kao i drvena kućica u atriju muzeja. Izložbu prati bogat program kreativnih likovnih radionica, uz mogućnost stručnih vodstva te predavanja o povijesti hrvatskog baleta i kazališnoj kostimografiji. Izložba Orašar – najljepša božićna bajka otvorena je do 26. veljače. Čak petero sretnika/ca imaju prilike dobiti po dvije ulaznice za izložbu, a na blagajni će ih dočekati i poklon-figurica Orašara. Na Ziherovom Facebooku u komentar tagirajte osobu koju biste odveli na izložbu i podijelite sa mnom svoju najdražu božićnu uspomenu iz djetinjstva. 

Dobitnike objavljujem na Facebooku u 22 sata, a novi prozorčić otvaram sutra točno u 9 sati!

Ostanite kulturni i kulturizirajte se,

Vaš Djed Mraziher

advent kalendar 5
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 391 times, 1 visits today)

Komentari