Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 5/25

05.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi moji knjigoljupci i ljubitelji izložbi,

Danas je dan za vas! U suradnji s Algoritmom i Muzejom za umjetnost i obrt danas ću obradovati čak šestero čitatelja Zihera. 🙂

  1. Advent je pravo vrijeme da sjednemo u vremeplov i vratimo se danima kada smo bili djeca. Uživajte u lampicama, fritulama, zimskim radostima, a Algoritam se pobrinuo da sretnik ili sretnica u ruke dobiju knjigu koja će dozvati neke davnije uspomene. “Gregov dnevnik: Lijevo smetalo” sedmi je dio serijala o dogodovštinama školarca Grega i njegovog prijatelja Rowleyja iz pera Jeffa Kinneyja. U najnovijem se dijelu radi o (ne)sretnom Valentinovu i školskom plesu te traženju pratilje, a cijela knjiga je upotpunjena ilustracijama Chada W. Beckermana i samog autora. Knjiga vas čeka na Ziherovom Instagramu!

  2. Ovog Božića odlaskom u Muzej za umjetnost i obrt imate priliku zaviriti iza kulisa najpoznatije baletne priče – Orašara. Posjetiteljima se pruža bajkovit pogled izbliza na scenografiju i kostime vodećih europskih kazališnih kuća. Materijali za praizvedbu 1892. iz Sankt Peterburga, raskošni kostimi iz milanskog Teatro alla Scala, uključujući i kostim ujaka Drosselmeyera kojeg je nosio Rudolf Nurejev, kostimi iz Državnog baleta u Berlinu, privatne kolekcije Yuresha i HNK u Zagrebu, uz vrhunsku scenografiju, dočarat će magičnost atmosfere svake izvedbe ovog planetarno popularnog baleta.

    Dojam će upotpuniti i velik broj lutaka orašara iz privatnih kolekcija, kao i drvena kućica u atriju muzeja. Izložbu prati bogat program kreativnih likovnih radionica, uz mogućnost stručnih vodstva te predavanja o povijesti hrvatskog baleta i kazališnoj kostimografiji. Izložba Orašar – najljepša božićna bajka otvorena je do 26. veljače. Čak petero sretnika/ca imaju prilike dobiti po dvije ulaznice za izložbu, a na blagajni će ih dočekati i poklon-figurica Orašara. Na Ziherovom Facebooku u komentar tagirajte osobu koju biste odveli na izložbu i podijelite sa mnom svoju najdražu božićnu uspomenu iz djetinjstva. 

Dobitnike objavljujem na Facebooku u 22 sata, a novi prozorčić otvaram sutra točno u 9 sati!

Ostanite kulturni i kulturizirajte se,

Vaš Djed Mraziher

advent kalendar 5
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 401 times, 1 visits today)

Komentari