Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 6/25

06.12.2016. Djed Mraziher

Ho ho ho dragi Ziheraši,

Dva super poklona sakrila su se i iza današnjeg prozorčića – moji prijatelji iz Tvornice kulture i Continental Filma pripremili su vam prave poslastice!

1. Redatelj hvaljenih hitova “Zatočene” i “Sicario”, Denis Villeneuve, donosi nam pravi znanstveno-fantastični spektakl koji je oduševio filmske kritičare diljem svijeta, a privukao jedne od najvećih holivudskih zvijezda današnjice: Amy Adams, Jeremyja Rennera i Foresta Whitakera. Svi oni čine glumačku postavu znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera “Dolazak” (“Arrival”), čija je radnja fokusirana na dolazak izvanzemaljaca i naš prvi kontakt s njima te otkrivanje jesu li posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu. Troje sretnika/ca može osvojiti po dvije ulaznice za projekciju po izboru u kinima po izboru (Cineplexx Zagreb/Split) ako ispod objave na Ziherovom Facebooku tagiraju osobu koju bi odveli u kino.

2. U Tvornici kulture u srijedu (7. prosinca) nastupaju odlični Big Strip Gorila. Dečki praše taj indie rock kao da nema sutra, a u Tvornici promoviraju svoj netom objavljeni album prvijenac “Moment” koji se već sada, nakon nepunih dva mjeseca u eteru, istaknuo kao jedan od najsnažnijih indie rock debut albuma na našoj sceni. Dvoje Ziherovih followera na Instagramu mogu osvojiti po dvije ulaznice za koncert u Tvornici – pronađi adventski prozorčić na Ziherovom Instagramu!

Sretne dobitnike objavljujem po običaju u 22 sata na Facebooku, a mi se vidimo već sutra u 9 ujutro!

Tko voli kulturu sretan je čovjek,

Vaš Djed Mraziher

advent kalendar 6
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 428 times, 1 visits today)

Komentari