Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 8/25

08.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho ljubitelji kazališta i dobrog filma,

Iza današnjeg prozorčića kriju se dva super poklona koja su mi ljubazno uručili Teatar Exit i 2i film.

1. Najnovija predstava Teatra Exit “Pluća” prati jedan mladi, obrazovani i ekološki osviješteni par. Oni recikliraju, gledaju dokumentarce, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. Tekst “Pluća” Duncana Macmillana režirala je Aida Bukvić, a u predstavi glume Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Dvije ulaznice za izvedbu predstave na datum 10. prosinca čekaju jednu osobu koja u komentare ispod današnjeg prozorčića na Ziherovom Facebooku tagira osobu koju bi poveo/la sa sobom u Teatar Exit. 

2. 2iFilm vodi te na film „Sve najbolje“ redateljice Snježane Tribuson, najavljen kao „ozbiljna komedija o potrazi za srećom“. Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Uz njih, tu su i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jedna bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve zgodne „ženske“ – njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti i nerješive situacije učiniti rješivima. Ziherovi čitatelji mogu odabrati dan i mjesto prikazivanja filma (Cinestar Zagreb, Rijeka i Split ili Cineplexx Zagreb i Split), a dvije ulaznice osvojit će jedan sretnik/ca. Poklon te čeka na Ziherovom Instagramu

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku. Novi prozorčić otvaram sutra već u 9 ujutro.

Kultura je super, jelda?

Vaš Djed Mraziher

Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 379 times, 1 visits today)

Komentari