Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 8/25

08.12.2016. Djed Mraziher

Ho ho ho ljubitelji kazališta i dobrog filma,

Iza današnjeg prozorčića kriju se dva super poklona koja su mi ljubazno uručili Teatar Exit i 2i film.

1. Najnovija predstava Teatra Exit “Pluća” prati jedan mladi, obrazovani i ekološki osviješteni par. Oni recikliraju, gledaju dokumentarce, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. Tekst “Pluća” Duncana Macmillana režirala je Aida Bukvić, a u predstavi glume Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Dvije ulaznice za izvedbu predstave na datum 10. prosinca čekaju jednu osobu koja u komentare ispod današnjeg prozorčića na Ziherovom Facebooku tagira osobu koju bi poveo/la sa sobom u Teatar Exit. 

2. 2iFilm vodi te na film „Sve najbolje“ redateljice Snježane Tribuson, najavljen kao „ozbiljna komedija o potrazi za srećom“. Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Uz njih, tu su i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jedna bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve zgodne „ženske“ – njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti i nerješive situacije učiniti rješivima. Ziherovi čitatelji mogu odabrati dan i mjesto prikazivanja filma (Cinestar Zagreb, Rijeka i Split ili Cineplexx Zagreb i Split), a dvije ulaznice osvojit će jedan sretnik/ca. Poklon te čeka na Ziherovom Instagramu

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku. Novi prozorčić otvaram sutra već u 9 ujutro.

Kultura je super, jelda?

Vaš Djed Mraziher

Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 369 times, 1 visits today)

Komentari