Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 9/25

09.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dobar petak kulturnjaci!

Današnji prozorčić otkrio mi je da vas vodim na jednu kazališnu predstavu u Zagrebačko kazalište mladih, a imam i poklon za vaše klince (a i za vas, zašto ne?) – jedna matineja u Kinu Tuškanac čeka na vas.

1. Kino Tuškanac subotom postaje Pametno kino i nudi edukativno-zabavan program za vaše najmlađe! Program počinje 10. prosinca u 11 ujutro projekcijom filma za djecu, ovaj se put radi o animiranom filmu Asterix, kralj bogova: nakon što su uspjeli pokoriti cijelu Galiju, Rimljani muku muče s malim selom u kojem žive nadaleko poznati junaci velike snage Asterix i Obelix. Zbog toga Julije Cezar dovitljivo odluči oko sela sagraditi luksuzni rimski grad ne bi li galski barbari pokleknuli pred blagodatima koje on nudi. Asterix i Obelix morat će se dobro namučiti kako bi njihovi suseljani odoljeli napastima. Nakon animiranog filma, u predvorju kina počinje zabavno-edukativni dio: dramske i mađioničarske radionice, žongliranje, slikanje… a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“. Dvije ulaznice za Pametno kino osvaja jedna osoba koja mi na Ziherovom Facebooku u komentaru ispod današnjeg prozorčića ostavi razlog zašto bi baš on ili ona trebali osvojiti poklon.

2. Slavni detektiv Sherlock Holmes od listopada stanuje i na zagrebačkim kazališnim daskama. Ana Tonković Dolenčić napisala je za Zagrebačko kazalište mladih novu Sherlockovu avanturu inspiriranu motivima i likovima iz originalnih djela A. C. Doylea. Redatelj Krešimir Dolenčić režirao je dinamičnu i zaigranu te vizualno izuzetno atraktivnu predstavu s upečatljivim scenskim slikama te kostimografskim i scenografskim rješenjima. U naslovnoj je ulozi Rakan Rushaidat, Filip Nola igra dr. Watsona, Dado Ćosić Moriartyja, a Dajana Čuljak Irene Adler. „Sherlock Holmes“ je pravi kazališni krimić u kojem mogu uživati sve generacije gledatelja. Dvije ulaznice za izvedbu predstave 10. prosinca osvaja jedna osoba, i to na Ziherovom Instagramu.

Sve dobitnike izvlačim točno u 22 sata na Facebooku, a novi prozorčić zajedno otvaramo sutra u 9!

Radostan i kulturan vikend vam želim

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 220 times, 1 visits today)

Komentari