Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 9/25

09.12.2016. Djed Mraziher

Dobar petak kulturnjaci!

Današnji prozorčić otkrio mi je da vas vodim na jednu kazališnu predstavu u Zagrebačko kazalište mladih, a imam i poklon za vaše klince (a i za vas, zašto ne?) – jedna matineja u Kinu Tuškanac čeka na vas.

1. Kino Tuškanac subotom postaje Pametno kino i nudi edukativno-zabavan program za vaše najmlađe! Program počinje 10. prosinca u 11 ujutro projekcijom filma za djecu, ovaj se put radi o animiranom filmu Asterix, kralj bogova: nakon što su uspjeli pokoriti cijelu Galiju, Rimljani muku muče s malim selom u kojem žive nadaleko poznati junaci velike snage Asterix i Obelix. Zbog toga Julije Cezar dovitljivo odluči oko sela sagraditi luksuzni rimski grad ne bi li galski barbari pokleknuli pred blagodatima koje on nudi. Asterix i Obelix morat će se dobro namučiti kako bi njihovi suseljani odoljeli napastima. Nakon animiranog filma, u predvorju kina počinje zabavno-edukativni dio: dramske i mađioničarske radionice, žongliranje, slikanje… a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“. Dvije ulaznice za Pametno kino osvaja jedna osoba koja mi na Ziherovom Facebooku u komentaru ispod današnjeg prozorčića ostavi razlog zašto bi baš on ili ona trebali osvojiti poklon.

2. Slavni detektiv Sherlock Holmes od listopada stanuje i na zagrebačkim kazališnim daskama. Ana Tonković Dolenčić napisala je za Zagrebačko kazalište mladih novu Sherlockovu avanturu inspiriranu motivima i likovima iz originalnih djela A. C. Doylea. Redatelj Krešimir Dolenčić režirao je dinamičnu i zaigranu te vizualno izuzetno atraktivnu predstavu s upečatljivim scenskim slikama te kostimografskim i scenografskim rješenjima. U naslovnoj je ulozi Rakan Rushaidat, Filip Nola igra dr. Watsona, Dado Ćosić Moriartyja, a Dajana Čuljak Irene Adler. „Sherlock Holmes“ je pravi kazališni krimić u kojem mogu uživati sve generacije gledatelja. Dvije ulaznice za izvedbu predstave 10. prosinca osvaja jedna osoba, i to na Ziherovom Instagramu.

Sve dobitnike izvlačim točno u 22 sata na Facebooku, a novi prozorčić zajedno otvaramo sutra u 9!

Radostan i kulturan vikend vam želim

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 211 times, 1 visits today)

Komentari