Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Albumi u listopadu koje ne smijete propustiti vol. 2

03.10.2014. Jan VukasovićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/thetingtings

Foto: www.facebook.com/thetingtings

Listopad je bitan mjesec kao početak klupske sezone diljem svijeta, a s novom koncertnom sezonom dolaze i nova diskografska izdanja pa vam tako donosimo još nekoliko albuma na koje valja obratiti pažnju u nadolazećim danima.

Thurston Moore, svestrani glazbenik, pjevač i gitarist legendarnog Sonic Youtha će 20.10. objaviti novi album zvanThe Best Day. Na albumu su radili Debbie Googe (basistica My Blood Valentine), James Sedwards (najpoznatiji po svom bendu Nought) te Steve Shelley, dugogodišnji bubnjar Sonic Youtha.

Ako je suditi po postavi benda čeka nas jako zanimljivo izdanje na kojem nastupaju jedni od najvećih instrumentalista današnjice.

Foxygen, američki indie/psychedelic rock bend 14.10. izdaju svoj treći album “…And Star Power”  u svojem prepoznatljivom i opuštenom stilu. Kao i na prijašnjim albumima, Foxygen  su opstali kao duo koji koristi cijeli bend samo na live nastupima. Sudeći prema videima njihovih nastupa, prateći bend raste sa svakim albumom koji izdaju što sigurno pridonosi kvaliteti samog nastupa, a mi se nadamo da ćemo ih uskoro, osim na policama obližnjeg music shopa, vidjeti i uživo.

Johnny Marr, već druga glazbena legenda na ovom popisu, bivši suradnik Morisseya u njegovoj solo karijeri te kao gitarist u Smithsima gdje je ostavio neizbrisiv trag u povijesti rock glazbe, objavljuje svoj drugi solo album “Playland“, koji izlazi 6.10. Koliko je legendarni gitarist uspio održati korak s vremenom i trendovima koji se, pogotovo u Velikoj Britaniji, mijenjaju iz dana u dan, saznat ćemo uskoro.

Jessie Ware je u moru ženskih vokalistica koje su se pojavile zadnjih godina uspjela izboriti neku vrstu zlatne sredine svojeg žanrovskog usmjerenja. Upravo joj je ta zlatna sredina između popa i alternative priskrbila značajan broj obožavatelja pa tako najavljujemo njen novi album Tough Love  koji izlazi 6.10. Od značajnijih suradnji Jessie je rekla da je s njom na albumu radio u zadnje vrijeme sve poznatiji Ed Sheeran.

Weezer izdaju deveti album u karijeri zvan Everything Will Be Alright in the End  koji izlazi 7.10.  Ovo je već treći album koji im producira Rick Ocasek, gitarist benda The Cars, koji je s njima surađivao na njihovom prvom (poznatiji kao Blue Album) te trećem (poznatiji kao Green Album) izdanju. Dečki iz Weezera su rekli kako su tražili da im Rick producira album kako bi pronašli stari zvuk, vibru i energiju koju su nekada imali, tako da naćulite uši 7.10. i vidjet ćemo jesu li uspjeli u svom naumu.

The Ting Tings, šašavi duo iz Velike Britanije koji se proslavio pjesmom That’s Not My Name, ide dalje s novim albumom Super Critical na kojem će se naći 9 pjesama za koje sam siguran da će, kao i njihovi prošli radovi, fino rasplesati publiku, a hoće li koja pjesma doseći uspjeh That’s Not My Name saznat ćemo od 27.10. pa na dalje.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari